GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Arboç obre els pressupostos participatius del 2019

Les propostes es poden presentar fins al 29 de març

 

Vista del municipi de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Ajuntament de l'Arboç, a través de la regidoria de Participació Ciutadana, vol impulsar els pressupostos participatius d'aquest 2019 abans que s'acabi el mandat, i ja ha obert la tercera convocatòria d'aquesta iniciativa, per la qual s'hi destina aquest any una partida de 50.000 euros. Els ciutadans de l'Arboç més grans de setze anys poden proposar fins al 29 de març les actuacions a fer, que després es podran votar.

 

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana han apuntat que, amb aquesta nova convocatòria, el consistori vol donar continuïtat «a un projecte que va néixer amb la vocació d’esdevenir protagonista, en l’aposta global de l'Ajuntament d'impulsar la participació ciutadana a la vila amb la implicació d’arbocencs i arbocenques any rere any, aportant les seves propostes de millora». L'Arboç és un dels consistoris que aquest mandat han impulsat diverses edicions dels comptes participatius, com també han fet, per exemple, des de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès o des de Calafell.

 

Recollida de propostes

Les propostes es poden fer fins al 29 de març a través del web arbocencopina.cat o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal i la Casa de Cultura. Posteriorment, totes les propostes recollides seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase, el Fòrum Ciutadà de Priorització, on els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran sotmesos, en la darrera fase, a la votació popular.

 

La proposta guanyadora del 2018

Pel que fa a l'edició del passat 2018, des de l'’Ajuntament de l'Arboç han explicat que estan treballant en l’execució de la proposta guanyadora. En aquests moments, els serveis tècnics municipals estan estudiant i analitzant el projecte guanyador en l’edició del Pressupost Participatiu de l’any passat. L’objectiu de l’Ajuntament és poder desplegar-lo durant els pròxims mesos, segons afirmen.