L'Arboç donarà un màxim de 240 euros a famílies que hagin patit els efectes de l'actual crisi

Les sol·licituds es poden començar a fer el dilluns 11 de maig

L'Ajuntament de l'Arboç ha anunciat que subvencionarà amb un màxim de 240 euros aquelles famílies que hagin patit les conseqüències econòmiques de l'actual crisi provocada pel coronavirus. Es tracta d'aquelles famílies que hagin patit un ERTO, un acomiadament o un cessament d'activitat a causa de l'estat d'alarma i el cessament de l'activitat.

La quantitat dependrà de cada situació familiar, però el topall màxim és de 240 euros. Aquesta és una ajuda que vol complementar les que donen altres administracions, com la Generalitat i l'Estat. La proposta va ser aprovada per unanimitat a l'últim ple municipal. En aquest enllaç es pot consultar quines persones poden ser beneficiàries d'aquesta ajuda. El consistori destinarà 50.000 euros a aquesta subvenció, procedents dels 250.000 euros que s'han mobilitzat per fer front a aquesta crisi.

Subvencions a autònoms, comerços i pimes

A més a més, l'Ajuntament arbocenc també va aprovar per unanimitat al mateix ple una línia de subvencions per a autònoms, comerços i petites empreses de fins a quinze treballadors que s'hagin vist afectades per la mateixa crisi. L'ajut serà de 400 euros per a les activitats que es desenvolupin en un local en règim de lloguer, i de 300 euros per a la resta, sempre que les despeses que són objecte de subvenció arribin a aquesta quantitat.

Per poder accedir a l'ajut cal estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, és necessari haver suspès l'activitat econòmica com a mesura derivada de l'aplicació de l'estat d'alarma o que s'hagi patit una reducció del 75% de la facturació i pèrdues econòmiques a conseqüència dels efectes de la Covid-19.