Arxiven la denúncia de l'exportaveu d'ERC de la Bisbal del Penedès contra l'alcaldessa Agnès Ferré

Pilar Verdún acusava Ferré de «difamació i injúries» en l'assumpte del comptador d'aigua de la Masieta
L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

 

Un jutjat del Vendrell ha arxivat la querella que l'anterior portaveu d'ERC a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, Pilar Verdún, havia presentat contra l'alcaldessa del municipi, Agnès Ferré, la primera tinent d'alcalde, Judith Vidal, i el PDeCAT de la Bisbal. Així ho ha anunciat el grup municipal de Compromís amb la Bisbal —nom actual del PDeCAT a la Bisbal—, afegint que el jutge no hi veu cap delicte.

Verdún havia denunciat Ferré, Vidal i el PDeCAT per «difamacions i injúries», ja que assegurava que se l'havia acusat «falsament» de no pagar els consums d'aigua de la casa que l'exregidora d'ERC tenia a la Masieta. Aquesta informació va ser feta pública el setembre del 2018 pel PDeCAT, que assegurava que entre el 2007 i el 2015 Verdún havia usat l'aigua d'un pou de la seva finca sense passar per cap comptador, usant directament un tub. El PDeCAT calculava que Verdún no hauria pagat consums d'aigua que pujarien a «uns 2.000 euros». 

Un acord amb l'Ajuntament de l'any 2002

L'aleshores portaveu d'ERC va respondre que el pou l'havia construït ella i no necessitava comptador, i afegia que posteriorment havia concedit l'explotació del pou a l'Ajuntament de la Bisbal a canvi de seguir mantenint el seu ús particular. Per tot plegat, va decidir denunciar per difamacions i injúries a Agnès Ferré, Judith Vidal i el PDeCAT de la Bisbal. El judici va tenir lloc durant el passat estiu, i finalment el jutge ha arxivat la querella.

Des de Compromís amb la Bisbal han apuntat en una nota que «és evident que, si tens un habitatge, has de pagar l’aigua que consumeixes i que no hi ha cap acord legal que te’n deslliuri», afegint que, en política, «no tot s’hi val i que és molt greu que una regidora d’ERC al govern durant vuit anys no tingués comptador d’aigua ni pagués els rebuts de l’aigua consumida». Des del consistori han reiterat que l'acord que s'ha trobat entre Verdún i l'alcalde Josep Poch, que era de l'any 2002, no tenia «cap contraprestació» per a l'exregidora d'ERC.

"🎸🎵REPORTATGE: Primer Asalto, o com el 'hard rock' va arribar al Baix Penedès" "AGENDA | Exposició de fotos de la Bisbal del Penedès i concert d'Eròtic Giust a l'Arboç"