La presentació d'Aspercamp al Vendrell.

Els afectats per la Síndrome d'Asperger ja poden fer teràpia al Vendrell i al Baix Penedès

Aspercamp obre una nova delegació a la capital del Baix Penedès

La Síndrome d’Asperger és un trastorn de l’espectre autista (TEA) de severitat lleu o moderada, que afecta les aptituds sociocomunicatives d’aquelles persones que el pateixen. Des de fa uns anys, l’associació Aspercamp dona suport al Camp de Tarragona a les famílies que tenen fills amb la Síndrome d’Asperger o a persones que pateixen aquesta condició. Tenen 233 associats a la regió i diverses delegacions, a les quals cal sumar, des de principis d’aquest 2019, la del Vendrell. El passat divendres van fer la presentació al Casal Cívic de la capital del Baix Penedès.

Estalviar els desplaçaments a Tarragona

«Cada cop teníem més demanda de gent del Baix Penedès, de llocs com el Vendrell o Calafell, i vam creure convenient obrir una delegació aquí, ja que això també permetrà estalviar molts desplaçaments a Tarragona a la gent que faci teràpia amb nosaltres», explica a BaixPenedesDiari Laura Recha, la coordinadora de l’associació. Les atencions les fan tots els dilluns, dimecres i dijous al Casal Cívic, al carrer de l’U d’Octubre.

Actualment tenen uns quinze associats de la comarca, però amb l’obertura de la delegació al Vendrell preveuen que la xifra començarà a créixer de pressa. Aspercamp té com a objectius donar a conèixer aquest trastorn i promoure la seva sensibilització, especialment entre els organismes públics. A més de fer diverses xerrades, també organitzen tallers i activitats lúdico-terapeutes, i busquen donar un suport emocional a les famílies, oferint-los totes les eines que siguin necessàries.

Fer d'enllaç amb les escoles i els instituts

«La Síndrome d’Asperger no té, en la majoria dels casos, una afectació intel·lectual o en el llenguatge, sinó que es mostra amb dificultats socials i comunicatives, com ara interaccions socials maldestres, poca empatia, baixa tolerància a la frustració o un control escàs de les emocions», expliquen des de l’associació. La seva presència al territori també els permetrà fer de pont amb les escoles i els instituts de la zona. «Són persones que necessiten un suport a les classes, però no sempre hi ha el que necessiten», afirma Recha.

En ser una associació sense ànim de lucre, els preus que ofereixen a les famílies són «més competitius» que els especialistes privats. A més a més, els professionals que donen el servei estan especialitzats amb el TEA. L’únic que es demana és que se sigui soci de l’entitat. Es calcula que la Síndrome d’Asperger afecta un 1,5% de la població, i es manifesta tant en infants, com en adolescents i adults.

També et pot interessar: 


Comentaris