L'Associació d'Advocats en Defensa Animal denuncia els agents del cas del gos abatut a Calafell

Consideren que els fets poden ser constitutius d'un presumpte delicte de maltractament animal amb resultat de mort

L'Associació d'Advocats en Defensa Animal de Tarragona (ADAT) ha denunciat els agents de la Policia Local de Calafell implicats en l'actuació del passat divendres, 11 de gener, en què un gos va ser abatut a trets a la urbanització Les Brises, al municipi penedesenc. Segons un comunicat emès per l'associació, diversos testimonis han assenyalat que el gos «en cap moment va tenir una actitud que pugui interpretar-se com a agressiva cap a cap dels agents» i que, simplement, «es disposava a entrar a casa».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els advocats que conformen la plataforma es personaran com a acusació popular tot considerant que els fets poden ser constitutius d'un presumpte delicte de maltractament animal amb resultat de mort. Tampoc descarten accions per la via administrativa.

L'Ajuntament denuncia el propietari del gos

A diferència del que exposa ADAT, les diligències instruïdes i remeses al jutjat per l'Ajuntament de Calafell apunten que el policia va fer servir la seva arma en defensa pròpia i com a «últim recurs». D'altra banda, el consistori ha denunciat el propietari de l'animal per incompliment de l'ordenança de tinença d'animal, ja que el gos no estava inscrit ni disposava de xip.

ADAT apunta que el gos, Shaitan, de raça rottweiler i 13 mesos d'edat, era un «habitual de la zona», que era «propietat d'uns ocupes» i que mai havia causat cap aldarull ni mostrat cap actitud amenaçadora, segons han afirmat alguns veïns, que fins i tot li donaven menjar i el deixaven entrar a casa. En aquesta línia, l'associació insisteix que, segons els testimonis, el gos «no va acorralar al policia ni es va mostrar agressiu» amb ell.

Desenes de manifestants van concentrar-se dissabte, 13 de gener, per la mort del rottweiler abatut per la Policia Local de Calafell | ACN

 

Defensa de l'agent policial

El consistori calafellenc s'ha mostrat ferm en la seva defensa cap al policia local, responsable de la mort del gos. En aquest sentit, les diligències instruïdes per l'Ajuntament i aportades al jutjat «avalen que l'agent de policia local va actuar en defensa pròpia» i asseguren que el gos «va voler mossegar les cames del policia».

Segons fonts municipals, l'agent es va protegir darrere del cotxe patrulla i l'animal «el va seguir escometent, mentre intentava mossegar-lo un altre cop». L'ús de l'arma reglamentària, acorralat el policia, va ser «l'últim recurs».