L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vendrell atura l'activitat per «manca de suport»

Lamenten les «traves burocràtiques» per rebre la subvenció de l'Ajuntament

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i altres demències del Vendrell i Comarca (AFAVC) ha anunciat en un comunicat que s'ha vist obligada a aturar les activitats que duia a terme al Centre de Dia Anna Serra i a la residència La Muntanyeta per la «manca de suport econòmic i institucional per part de les administracions». Des de l'entitat lamenten que ja fa temps que miren de tirar endavant totes les activitats programades «amb un pressupost insuficient».

Reducció de les aportacions i traves burocràtiques

L'AFAVC feia actualment activitats de musicoteràpia, de teràpia amb gossos i un grup d'ajuda mútua per al Centre de Dia Anna Serra i la residència la Muntanyeta. Tot plegat tenia un cost anual d'uns 9.000 euros, «un desemborsament molt superior» als ingressos que tenen, segons afirmen. Com a «dany col·lateral de la Covid-19», les ajudes que l'associació rebia de l'Obra Social La Caixa s'han vist reduïdes i el suport de l'Ajuntament ha estat, segons apunten, «lamentable».

En aquest sentit, critiquen les «traves burocràtiques» amb què s'han trobat al consistori, que han fet que les subvencions arribessin tard, a vegades «amb més de quatre anys d'endarreriment». Des de l'AFAVC afegeixen que aquest any havien demanat un augment de la subvenció —que actualment era de 1.000 euros— però van rebre la negativa del consistori «al·legant que no hi havia diners». L'associació, a més, ha perdut bona part dels ingressos de les quotes de socis, ja que durant uns mesos no s'han cobrat per l'aturada de les activitats causada per la pandèmia.

«Falta de respecte cap a la gent gran»

Des de l'entitat creuen que tot plegat demostra una «falta de respecte cap a la nostra gent gran», assegurant que estaven duent a terme unes activitats que s'haurien hagut de fer «des del consistori». Per tot això, l'AFAVC ha pres la decisió de «posar punt final a les activitats que oferíem i que tenien un cost econòmic», ja que no es veuen «amb la capacitat de poder seguir assumint aquestes despeses».

Tot i això, apunten que seguiran oferint suport i col·laboració a tothom qui ho necessiti al seu local, al telèfon 606 822 065, al correu electrònic afavc@hotmail.com, o a la seva pàgina web i de Facebook. Una situació similar es va viure fa uns mesos amb Càritas del Vendrell.

"El Vendrell del futur: una ciutat per a les famílies i amb més espais naturals" "Demanen el tancament provisional de l'Escola de Música del Vendrell"