L'augment d'inscripcions desborda el Carnaval Xurigué de Calafell

Queixes dels grups que no podran sortir a la rua de la Platja

El Carnaval Xurigu√© de Calafell ha tingut aquest 2020 un augment tan gran de les inscripcions per les seves rues que des de l'organitzaci√≥ han hagut de prioritzar la participaci√≥. Les bases fixaven el l√≠mit d'inscripcions en 45 carrosses i quinze comparses, per√≤ des de l'Ajuntament admeten que al final s'han ¬ędesbordat totes les previsions¬Ľ, i s'ha superat en tretze grups aquestes xifres. En total s√≥n 1.500 participants m√©s dels previstos.

Despr√©s d'analitzar la situaci√≥, des del consistori han decidit que els tretze grups que havien de quedar fora puguin prendre part o b√© a la rua de Segur de Calafell del divendres 21, o b√© a la de Calafell Poble del diumenge 23. Ho faran, aix√≤ s√≠, sense rebre la subvenci√≥. En canvi, cap d'elles podr√† prendre part a la rua de la Platja del dissabte 22. Segons l'Ajuntament, ¬ęels plans d'autoprotecci√≥ de Segur i del Poble donen un marge per afegir algun grup, per√≤ no el de la Platja¬Ľ, ja que la seva rua passa per espais ¬ęm√©s restringits¬Ľ, els quals ¬ęja estan al l√≠mit¬Ľ. El consistori afegeix que des de Protecci√≥ Civil i els Mossos s'ha recomanat que no se superin aquests topalls.

Cr√≠tiques dels grups 

Els grups que finalment no podran prendre part a la rua del dissabte han fet sentir el seu malestar. En una carta enviada als mitjans, asseguren que estan patint una ¬ędiscriminaci√≥¬Ľ cap a les carrosses ¬ęque no consideren prou atractives pel simple fet que s√≥n integrades per gent jove¬Ľ, algunes de les quals tenen ¬ęm√©s de quinze anys d'antiguitat i devoci√≥ pel Carnaval¬Ľ.  Tamb√© lamenten que s'hagin convidat ¬ęcarrosses llunyanes de m√©s enll√† de la comarca¬Ľ mentre deixen fora ¬ęcarrosses m√©s pr√≤ximes¬Ľ.

En el comunicat tamb√© expliquen el perjudici que suposa que se'ls hagi informat d'aquest fet ¬ęquinze dies abans del Carnaval, quan ja hem pagat la carrossa, s'han confeccionat disfresses i s'han assajat balls¬Ľ i quan ja no tenen opcions d'anar a altres rues perqu√® les inscripcions estan tancades. Per aquest motiu han elaborat un manifest on demanen explicacions al consistori i insten als organitzadors a fer marxa enrere en aquesta decisi√≥. El manifest est√† previst que es llegeixi aquest divendres 14 de febrer al davant de l'Ajuntament, on es far√† una asseguda de protesta

 

L'Ajuntament nega cap marginació

Des de l'Ajuntament de Calafell han respost a les cr√≠tiques aquest mateix divendres, assegurant no hi ha hagut cap marginaci√≥ ¬ęde grups del Pened√®s en favor de grups del Baix Llobregat¬Ľ. ¬ęL'√ļnic grup d'aquella comarca que ha entrat est√† integrat per ve√Įns i ve√Įnes de Cunit, el representant dels quals resideix actualment al Baix Llobregat i que havia deixat les seves dades com a forma de contacte¬Ľ, afegeixen.

A m√©s, des del consistori puntualitzen que la proximitat √©s nom√©s un dels factors que puntuen, per√≤ que n'hi ha d'altres com ¬ęel disseny de carrosses i vestuaris, o les coreografies¬Ľ, segons ¬ęuns barems establerts en les bases i d'acord amb el projecte que cada grup ha de presentar quan s'inscriu¬Ľ. L'organitzaci√≥ remarca que, si se superaven els l√≠mits fixats a la rua de la Platja, es corria el risc ¬ęque el Carnaval hagu√©s estat susp√®s per incomplir la normativa¬Ľ.

"ūüŹĎ Nit de Campions per inaugurar el renovat pavell√≥ Joan Ortoll de Calafell" "‚ĚóOPORTUNITAT de feina en un nou pla d'ocupaci√≥ al Baix Pened√®s"