La planta de preparació per a la reutilització d'Humana a l'Ametlla del Vallès,

Augment important de la recollida de roba usada al Vendrell i la Bisbal del Penedès

A la capital del Baix Penedès hi ha hagut un increment del 53% en un any

La recollida de roba usada que impulsa la Fundació Humana ha experimentat un augment considerable aquest passat any 2019 a les localitats del Vendrell i la Bisbal del Penedès. Segons ha informat Humana, els dos municipis han tingut unes xifres de recollida de roba força importants, especialment el Vendrell. La capital comarcal ha recollit 58.901 quilos de tèxtil usat, una xifra que suposa un increment del 53% respecte al 2019, quan van ser 38.508 quilos.

Des de la Fundació atribueixen aquest augment al fet que es va ampliar el nombre de punts de recollida a finals del 2018, amb el qual els ciutadans han tingut més contenidors per posar-hi la roba, el calçat, els complements i el tèxtil que ja no feien servir. Les tones recollides equivalen a un total de 132.000 peces de roba, contribuint d'aquesta manera a una reducció dels residus generats i a un estalvi de 186 tones de CO2 a l'atmosfera

Gairebé 10.000 quilos a la Bisbal del Penedès

Per la seva banda, la roba usada recollida el 2019 a la Bisbal del Penedès va arribar als 9.968 quilos, un 13,18% superior a l'any 2018 (8.807 quilos). Segons Humana, això equival a un estalvi de 31 tones de CO2 a l'atmosfera. A la Bisbal hi ha quatre contenidors d'Humana on es poden posar la roba, el calçat o el tèxtil que ja no s'hagi d'usar. Les peces dipositades tenen dos destins. Un 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització, que es troba a l'Ametlla del Vallès.

La resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. Des de la Fundació recalquen que Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 quilos de tèxtil recollits, mentre que els recursos obtinguts es destinen a projectes socials, com ara programes de desenvolupament als països del sud de la mà de contraparts o socis locals.