EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Una avaria deixa sense senyal de TDT a nombrosos veïns de Calafell i Cunit

L'avaria s'ha detectat al centre emissor de Bellamar
Segur de Calafell pateix problemes de recepció amb la TDT. | Ajuntament de Calafell

 

Diversos veïns de Calafell i Cunit s'han quedat sense senyal de la TDT des d'aquest dimarts 21 d'agost al migdia. Els ajuntaments dels dos municipis han recollit nombroses queixes dels veïns afectats, que a Calafell són majoritàriament de la zona de Segur, mentre que a Cunit són dels barris del Rectoret, Can Moles II, Can Nicolau, Cal Cego i Can Torrents de Cunit.

 

El motiu d'aquest fet ha estat, segons han apuntat els dos consistoris, la caiguda del senyal d’un dels dos repetidors que donen cobertura a la zona, i que està situat a Bellamar. Tant l'Ajuntament de Calafell com el de Cunit han contactat amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, que és l'ens responsable dels repetidors, des d'on els han assegurat que ja s’estan fent les reparacions per resoldre les incidències de recepció.

 

Reparat el repetidor en 24 o 48 hores

Segons el regidor de les Tecnologies de la Informació de Cunit, Xavier Salvadó, la Generalitat «ha assumit el compromís de la reparació del repetidor en un termini màxim de 24 a 48 hores, de tal forma que durant el dia d’avui, o demà com a data límit, el senyal del repetidor que dóna cobertura a la TDT hauria d’estar normalitzat». Tot i aquesta incidència puntual, molts veïns de Calafell han expressat que els problemes amb el senyal de la TDT són habituals durant tot l'any.

 

De fet, fa temps, des del consistori calafellenc es va apuntar al desplegament de la telefonia 4G com una de les possibles causes de la mala recepció de la TDT al municipi. Com a possible solució es va apuntar al fet que tots els repetidors distribuïssin tots els canals, cosa que no passava, sobretot en les torres locals. Això evitaria les queixes dels ciutadans que perden part de la programació televisiva. L'Ajuntament ja s'havia posat en contacte amb la Generalitat en diverses ocasions per aquest problema.