GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'àvia més longeva del Baix Penedès celebra el seu 107è aniversari

Veïna de l'Arboç des que va néixer, Amèlia Guardià Andreu, segueix al peu del canó en plenes facultats
L'àvia més longeva del Penedès celebra el seu 107è aniversari | Cedida

 

 

Ja es pot ben dir que és l’àvia de tota la comarca del Baix Penedès. Més eixerida que mai, l’Amèlia Guardià Andreu de l’Arboç ha celebrat, enguany, els seus 107 anys alegrement, envoltada de família, néts, besnéts i un bon pastís.

 

Nascuda més d’un segle enrere, un 22 de novembre de 1911, l’Amèlia gaudeix de bona salut i, diuen aquells que la coneixen, d’una gran memòria i un gran caràcter. Una dona treballadora i molt vital que cada dia tomba per l’Arboç amb el seu caminador i va a fer un cafè al forn. A més a més, l'anciana segueix l'actualitat, escoltant la ràdio i les notícies cada dia, i com a bona seguidora del Barça, no es deixa perdre cap partit.

 

L'orgull del Baix Penedès

L’Amèlia Guardià, que viu amb el seu fill de 81 anys, és història viva del poble i de la comarca. Arbocenca des del bressol i com no podria ser d'una altra manera, filla d’un casteller, va treballar com a responsable a la desapareguda fàbrica de calçotets de la vila.

 

El 2011, amb motiu del seu centenari, l’àvia del Baix Penedès va rebre un homenatge per part de l’Ajuntament de l’Arboç, tot recorrent els carrers del poble amb un cotxe de cavalls, fins a la plaça de la Vila, on va ser rebuda per l’equip de govern i el Jutge de Pau.

 

Pels seus 100 anys, Guardià va rebre també la Medalla Centenària que atorga el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, tot un reconeixement en forma de medalla d’argent, amb el seu nom i la data de naixement gravats.

 

Tot plegat una vida lligada a l'Arboç, al Penedès, la seva gent i la seva manera d'entendre la vida, i després de 107 anys, encara amb molta corda per seguir donant guerra.