L'acte de protesta dels treballadors de l'Hospital del Vendrell.

Avís desesperat dels treballadors d'Urgències de l'Hospital del Vendrell

Alerten que la càrrega de treball és «inassumible» i comporta «riscs» pels pacients

Cada dia que passa, la situació de saturació a l'Hospital del Vendrell es fa més delicada. Després que a finals de gener s'haguessin de reprogramar diferents intervencions quirúrgiques per l'epidèmia de grip, a mitjans d'aquest mes de febrer l'equip d'infermeria de les Urgències de l'Hospital va enviar una carta a la direcció de l'Hospital alertant que la «pressió assistencial» que estan vivint les últimes setmanes ha arribat a un punt que se'ls fa «inassumible».

«Risc per la seguretat del pacient»

La carta, que està datada el 12 de febrer, l'ha donat a conèixer a través de les xarxes socials el Comitè d'Empresa de l'Hospital, que ha mostrat el seu suport als treballadors d'Urgències. En l'escrit, els treballadors mostren un «profund malestar» pel fet que «a la majoria de torns, la demanda assistencial supera la capacitat física i mental» de l'equip d'Urgències, i això impedeix «donar una resposta correcta i adequada».

A aquesta alta pressió assistencial s'hi suma «la manca d'espai habilitat», fins al punt que el passat dia 11 de febrer, es va utilitzar una sala d'espera «amb quatre lliteres sense aspirador, oxigen, timbre i sense espai per poder seure els familiars, amb el risc que això suposa per la seguretat del pacient». Els treballadors posen èmfasi en aquest últim punt, assegurant que «tot i l'esforç que aportem tot l'equip per donar la millor assistència possible, treballar en aquestes circumstàncies suposa un risc per cometre errors que poden posar en greu perill la salut dels usuaris».

Protestes dels treballadors

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell fa temps que es queixen per la manca de recursos i espais del centre, que asseguren que s'ha quedat petit per les necessitats de la comarca, així com per la càrrega de treball que han de suportar. A finals del passat 2018 van realitzar diverses accions de protesta, com ara els talls de la carretera N-340 de cada dijous. Des de la Xarxa Sanitària Santa Tecla han demanat una major aportació de la Generalitat per poder fer front a les demandes de més recursos i més personal.

  


Comentaris