Bach serà el protagonista del 39è Festival de Música Pau Casals del Vendrell

El certamen, que se celebra del 12 al 23 de juliol, explora la relació entre el Mestre i Bach
Un dels concerts del Festival de Música Pau Casals 2018. | M.G.

 

La 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals tindrà com a gran protagonista el compositor alemany Johann Sebastian Bach. El festival, que tindrà lloc entre el 12 i el 23 de juliol, ha estat presentat aquest dijous 2 de maig a Barcelona, amb la presència del gerent de l'Auditori Pau Casals, Oriol Toldrà, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Eva Serramià.

Com s'ha fet els últims anys, el certamen s'ha volgut centrar en un aspecte de la vida de Pau Casals, i en aquest cas ha estat amb la relació entre el Mestre i el compositor alemany, que tal com ha refermat Toldrà, va ser molt intensa. Així, els diferents artistes i intèrprets que passaran el juliol per l'Auditori vendrellenc basaran bona part del seu repertori en obres de Bach, del qual se'n podran escoltar una trentena. Les entrades es posen a la venda el pròxim dimecres 15 de maig.

 

Guiliano Carmignola i l'organista principal de Notre Dame

Entre els artistes que seran al Vendrell destaquen el violinista solista i concertista Giuliano Carmignola, que  farà un doble concert. El 16 de juliol serà el protagonista de l'actuació 'Els concerts de violí', acompanyat dels flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier i de la formació catalana Orquestra Da Càmera. Després, el 19 de Juliol, Carmignola oferirà un concert sota el títol 'Els concerts de Brandenburg', que comptarà amb Justin Taylor (clavecí), Lucas Macias-Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l'Orquestra Da Càmera.

Un altre nom important és el d'Olivier Latry, organista principal de Notre Dame de París, que serà el 18 de juliol a l'església parroquial del Vendrell, on oferirà un concert dedicat a Bach amb peces de Couperin i de Grigny. El concert inaugural està previst pel dissabte 13 de juliol a l'Auditori, i anirà a càrrec del jove violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, guanyador del 'Queen Elisabeth Competition 2017', acompanyat del pianista David Kadouch. Tots dos interpretaran, a més de temes de Bach, dues sonates de Beethoven i Mendelssohn, compositors que van trobar en el compositor alemany una font d'inspiració.

Projeccions a la plaça del Tívoli

També cal destacar el concert que faran el jove clavecinista Justin Taylor i la soprano catalana Elena Copons, acompanyats de la formació The Consort, sota el títol de 'Les més belles àries de Bach', que serà la clausura del festival el dia 23 de Juliol. Completen el programa el pianista Francesco Piemontesi (20 de juliol), i el violoncel·lista alemany Alban Gerhardt, que interpretarà 'Les suites per a violoncel sol' de Bach. Un any més, la plaça del Tívoli acollirà projeccions sobre Pau Casals oferint actuacions en directe, gràcies a la tasca de restauració i conservació de la Fundació Casals. Es faran els dies 12 i 22 de juliol, amb assistència gratuïta.

Altres notícies relacionades:

"El Vendrell es fixa en els valors socials del Festival Esperanzah" "Puigibet s'agafa a un suposat «caos administratiu» al judici per prevaricació"