El Baix Penedès commemora el 2020 els naixements de Joan Perucho i Josep Cañas

L'escriptor i l'escultor seran homenatjats durant el present any

L'any 2020 que acaba d'arribar serà un any amb una importància destacada de la cultura al Baix Penedès. A més a més de la capitalitat de la cultura catalana que el Vendrell ostentarà durant tot l'any, també es commemoraran els naixements de dos destacats noms de la cultura amb forts lligams a la comarca. Per una banda, el Vendrell i Banyeres del Penedès celebraran el 115è aniversari del naixement de l'escultor i dibuixant banyerenc, mentre que Albinyana recordarà la figura de Perucho quan es compleixen 100 anys del seu naixement.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar el passat mes de desembre que el 2020 sigui declarat any Josep Cañas, en una moció impulsada per la Xarxa Vendrellenca i que el grup municipal de Podem va presentar al ple. Amb això es vol «preservar, impulsar i donar a conèixer la seva obra i figura», no tan sols a la comarca, sinó també a la resta del país, promovent diferents xerrades, exposicions i altres actes relacionats amb Cañas.

 

Centenari de Joan Perucho

Per altra banda, el 2020 serà també l'any de Joan Perucho, en commemoració del centenari del seu naixement. El novel·lista, poeta i crític nascut a Barcelona el 1920 —i mort l'any 2003— va tenir un fort lligam amb Albinyana, ja que tenia una casa al carrer Major on hi passava els estius i les temporades de vacances. Per això, el municipi baixpenedesenc s'implicarà a fons en l'efemèride, amb diferents actes que es faran al llarg de l'any.

Ja aquest passat 2019 es van estrenar uns nous capgrossos que estaven basats en les novel·les 'Monstruari fantàstic' i 'Les històries naturals' de Perucho. Fins i tot es va fer un capgròs que representa el mateix escriptor. Per felicitar les festes de Nadal, l'Ajuntament d'Albinyana també ha tingut present a Perucho en la seva felicitació tradicional. Es tracta d'un dibuix del pintor Joan Descals sobre el poema 'Nens al carrer d'Albinyana'.