El Baix Penedès ja disposa d'un punt d'atenció pel col·lectiu LGBTI

Ofereix atenció personalitzada als ciutadans de tots els municipis de la comarca
Eva Serramià i Mireia Mata, signant el conveni que posa en marxa el SAI del Baix Penedès. | BP Diari

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès ja disposa d'un Servei d'Atenció Integral (SAI) dirigit al col·lectiu LGBTI. El nou servei s'ha certificat aquest divendres 14 de desembre amb la signatura del conveni entre la presidenta del Consell, Eva Serramià, i la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. El SAI donarà servei a dotze dels catorze municipis del Baix Penedès —el Vendrell i Calafell ja tenen el seu propi— tots els dimarts de deu a dues del migdia, al carrer d'Andreu Nin,3.

 

«És un servei gratuït destinat a persones que vulguin tenir informació o que hagin patit alguna discriminació relacionada amb la seva orientació sexual», ha explicat Anna Terrones, la tècnica que es fa càrrec del servei a la comarca. A més d'atendre a víctimes de l'homofòbia, la bifòbia o la transfòbia, el servei farà tasques de sensibilització de la població, i assessorarà quan es vulguin comunicar incidències o posar denúncies.

 

Evitar la discriminació per raons d'orientació sexual

La primera feina serà donar a conèixer el servei a la comarca, a través dels centres d'ensenyament, les Àrees Bàsiques de Salut o els cossos policials, entre d'altres. El SAI posa a disposició dels ciutadans de la comarca una xarxa de cooperació i coneixement que permetrà acompanyar i donar suport a aquestes persones. «No són drets d'un sol col·lectiu, sinó de tota la societat», ha volgut remarcar Mireia Mata.

 

La directora d'Igualtat ha lamentat que en l'actualitat hi ha «onades de persones intolerants que posen en perill aquests drets que ha costat tant aconseguir», raó per la qual cal redoblar els esforços en aquest àmbit. La presidenta del Consell Comarcal, Eva Serramià, ha afegit que cal treballar per tenir «una societat respectuosa amb la diversitat i on cap persona pateixi assetjament per motius d'orientació sexual». Fins ara, aquest era un servei que es donava a través dels Serveis Socials dels ajuntaments o de diferents entitats del territori.   

"Novetats sobre l'estat del gos que va ser atropellat a l'Arboç" "ENTREVISTA. Pere Regull: «Si la vegueria del Penedès és útil, PP i Cs no la canviaran»"