El Baix Penedès fa un 'concert groc' de corals pels presos i exiliats

La trobada, organitzada per Òmnium, es fa al Tàg del Vendrell

Òmnium Cultural del Baix Penedès ha impulsat per aquest divendres 23 de novembre  la primera trobada de corals del Baix Penedès, que faran un 'concert groc' solidari amb els polítics presos i exiliats a causa del procés català. L'acte es farà al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell a partir de les vuit de la tarda, i comptarà amb la participació del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, el Cor Joves Veus del Vendrell i la Coral Harmonia de Llorenç del Penedès.

L'objectiu de l'acte és recollir fons per la caixa de solidaritat. Des d'Òmnium Baix Penedès han explicat que «la situació repressiva de l'Estat espanyol ens obliga a mantenir una actitud de lluita constant en la defensa dels drets fonamentals i la democràcia». De totes maneres,  la trobada de corals vol ser un acte que es mantingui en els pròxims anys per «donar projecció a la música coral» i poder mostrar solidaritat «amb altres causes o col·lectius de la comarca». 

Xerrada de Chema Clavero al Centre Cívic l'Estació

D'altra banda, l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès segueixen amb el cicle de conferències que porta per títol 'Diàlegs per a una República', i  pel dia 29 de novembre s'ha programat una xerrada de l'activista social Chema Clavero al Centre Cívic l'Estació, a les 20.00 hores. Clavero parlarà sobre «L'estat del benestar social a la República'.

Chema Clavero és nascut a Lascellas (Osca), l’any 1948, i va arribar a Barcelona el 1968, on va treballar a la delegació del Ministerio de Trabajo, així com a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va fer estudis universitaris a la UAB que no va finalitzar i va ser membre del PSUC (1978-1983). Des de llavors, no ha militat en cap altre partit. Va estar afiliat a CCOO i va ser fundador de la primera comissió del personal de la UAB, com també de la comissió cultural d'estudiants de Medicina, quan els funcionaris no podien estar sindicats, ni els estudiants agrupats. És expresident de l'Asociación Súmate de castellanoparlants i membre de la sectorial de Jubilats de l'ANC i del CDR de Cerdanyola del Vallès.