Banderes a mitja asta a l'Ajuntament del Vendrell pels deu dies de dol.

El Baix Penedès recorda els gairebé 100 morts que ha deixat el coronavirus a la comarca

Diversos municipis han convocat un minut de silenci aquest dimecres

Els diferents ajuntaments del Baix Penedès han decretat deu dies de dol per les víctimes del coronavirus, tal com també ha fet el govern de l'Estat. Des d'aquest dimecres 27 de maig i fins al dissabte 6 de juny, les banderes dels edificis municipals onejaran a mitja asta i amb crespons negres. A més a més, alguns consistoris com els de Cunit o Albinyana han convocat un minut de silenci a les dotze del migdia d'aquest dimecres, que pot fer tothom des del seu domicili o lloc de treball.

 

Gairebé 100 defuncions al Baix Penedès

La pandèmia del coronavirus ha deixat fins a aquest dimecres 27 de maig un total de 98 víctimes mortals al Baix Penedès. La major part van tenir lloc durant el primer mes i mig de l'emergència sanitària. Entre el 14 de març i el 29 d'abril van morir a la comarca 85 persones amb coronavirus, el que suposava una mitjana de gairebé dues defuncions cada dia. Durant l'últim mes s'han registrat tretze defuncions més relacionades amb la Covid-19, fins a arribar a les 98 actuals.

Tot i que el Departament de Salut no desglossa les víctimes mortals per municipi, els diferents ajuntaments sí que han donat a conèixer les identitats d'algunes de les víctimes. És el cas del Vendrell amb el mossèn Josep Maria Barenys, que va morir el passat 25 d'abril a l'Hospital del Vendrell. També hi ha hagut almenys sis defuncions a la residència Sant Antoni Abat de l'Arboç i dues a la residència La Muntanyeta del Vendrell.