La comarca del Baix Penedès té un potencial de creixement industrial del 25%

Un estudi encarregat pel Consell Comarcal destaca la bona ubicació dels polígons però adverteix que cal millorar les xarxes de comunicació
Pla general d'un operari treballant al centre logístic del Corte Inglés a la Bisbal del Penedès | ACN

 

 

El Baix Penedès té marge per ampliar un 25% els seus polígons industrials. És la conclusió principal d’un estudi encarregat pel Consell Comarcal a l’empresa Daleph, que ha analitzat les àrees industrials de la zona durant els últims quatre anys. Actualment, la comarca té 800 hectàrees industrials repartides en 36 polígons, principalment a Santa Oliva, la Bisbal, el Vendrell i Bellvei. El mateix estudi també conclou que els polígons tenen una bona localització i que el preu del sol, en relació a l’entorn, és raonable. Amb tot, l’anàlisii també adverteix que caldria millorar les xarxes de comunicació, l’associacionisme entre els polígons i la relació amb l’administració.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha assegurat que l’estudi facilitarà la feina per vincular el món empresarial amb el formatiu, de manera que les empreses puguin disposar del personal específic que necessitin per a la seva activitat. Al mateix temps, ha destacat que l’estudi també oferirà una eina digital que permetrà visualitzar de forma conjunta l’oferta de sòl industrial de tota la comarca de cara a futurs inversors.

 

 

 

Aposten pels polígons per impulsar l'economia

El Baix Penedès és una de les comarques amb més oportunitats de futur pel que fa al desenvolupament dels polígons i a la instal·lació de noves empreses. La comarca té 900 metres quadrats de polígons i des de diversos sectors s'apunta que l'onada expansiva de l'àrea metropolitana de Barcelona, arribi a la comarca.

 

Per aprofitar-ho, des del Consell Comarcal del Baix Penedès s'ha impulsat un Pla de Polígons inclòs al pla estratègic que s'està començant a desenvolupar. Alguns dels problemes que hi ha són la manca de fibra òptica o de potència energètica. Una empresa externa analitza les condicions, necessitats i mancances dels diferents polígons de la comarca.