Pla detall d'unes de les mostres per a PCR

El Baix Penedès redueix a la meitat els contagis de coronavirus en les últimes tres setmanes

Ja han rebut la primera dosi de la vacuna més de 2.000 ciutadans de la comarca

El descens de la corba de contagis que va començar al Baix Penedès a mitjans del mes de gener continua en una bona línia. Les últimes dades d'aquest divendres 5 de febrer del Departament de Salut indiquen que durant l'última setmana s'han detectat 185 positius de Covid-19 a la comarca, una xifra que significa que en tres setmanes els contagis s'han reduït a la meitat.

El punt màxim de la tercera onada al Baix Penedès van ser els 373 contagis que es van detectar durant la segona setmana de l'any, amb un pic amb xifres rècords de tota la pandèmia que es va assolir el dia 15 de gener. Des d'aquell moment, les restriccions imposades després de les festes de Nadal han anat reduint la incidència dels contagis.

Tots els indicadors a la baixa

El risc de rebrot actualment se situa en els 382 punts, quan va marcar un màxim de 918 a mitjans de gener. L'índex de reproducció (RT) segueix per sota de l'1 (0,87), el que indica que la corba seguirà baixant els pròxims dies. La positivitat de les proves fetes està en un 6,3%, encara per sobre del 5% que es recomana per tenir controlada la malaltia, però també en descens. Tots els indicadors estan per sota de la mitjana de Catalunya. 

Des de fa uns dies, la baixada de contagis ja s'ha començat a notar també a l'àmbit assistencial. Actualment hi ha 42 persones ingressades per la Covid als centres hospitalaris de la comarca (l'Hospital del Vendrell i la Policlínica), quan fa un parell de setmanes la xifra era de més de 60. La pitjor notícia són les defuncions, que encara estan a l'alça. Durant el mes de gener han mort a la comarca 47 persones amb coronavirus.

Més de 2.000 vacunats

Pel que fa al pla de vacunació, aquest segueix avançant de manera lenta, però constant. A dia 4 de febrer ja han rebut la primera dosi de la vacuna 2.055 persones del Baix Penedès, que són les que estan ingressades a les residències i els treballadors de la sanitat. D'aquestes, 762 ja han rebut la segona dosi i han aconseguit la immunització.