El Baix Penedès presenta el risc de brot més baix de tot el Camp de Tarragona

La comarca se situa per sota del llindar dels 30 casos en els últims set dies

El Baix Penedès manté una tendència positiva en l'evolució de nous casos de coronavirus. La comarca va entrar al mes de setembre havent controlat el fort augment de casos que s'havien detectat durant l'estiu, una tendència que s'ha mantingut durant tot el mes, tot i l'inici del curs escolar. Tant és així que, actualment, el Baix Penedès és la comarca amb un risc més baix de tot el Camp de Tarragona, situant-se per sota del llindar dels 30 casos setmanals.

Així, les últimes dades del Departament de Salut d'aquest dilluns 28 de setembre indiquen que els últims set dies només s'han registrat 20 positius a les tres Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la comarca que formen part del Camp de Tarragona, que són les del Vendrell, Calafell i el Baix Penedès Interior. Són xifres molt menors que les que hi havia fa un mes, en què s'havien arribat a detectar fins a una vuitantena de positius en només set dies.

Forta baixada al Vendrell i a l'interior

Les ABS que han experimentat una reducció més dràstica són les del Vendrell i del Baix Penedès Interior. La primera (que aglutina els municipis del Vendrell, Bellvei, Santa Oliva, Albinyana i la Bisbal) ha registrat només set casos durant l'última setmana, molt lluny dels 50 que s'havien arribat a detectar a l'agost. Al Baix Penedès Interior només hi ha hagut dos casos de coronavirus en els últims set dies.

L'ABS de Calafell va experimentar un augment important fa dues setmanes, que ja sembla controlat. L'última setmana ha detectat onze positius de Covid-19, mentre que la setmana anterior la xifra havia pujat fins als 24. Una mica diferent és la situació a Cunit, que depèn de la regió sanitària del Garraf. L'ABS de Cubelles-Cunit ha sumat vint casos els últims set dies, doblant els de fa una setmana.

 

Baixa la RT però se sumen noves morts

Aquestes bones xifres han suposat també una reducció de la taxa de reproducció, que ara se situa en un 0,6. La mala notícia ha estat que durant l'últim mes hi ha hagut quatre morts al Baix Penedès que s'atribueixen al coronavirus. Són les primeres des que a mitjans de juny es va entrar a la nova normalitat. La Covid-19 ja ha deixat 104 morts a la comarca des del passat mes de març.

"«Calafell té un problema greu amb l'ocupació il·legal d'habitatges»" "Agenda: Tots els actes de la Fira de la Bisbal del Penedès, enguany «diferent»"