El Baix Penedès promou rutes 'instagramers' per tota la comarca

L'objectiu és posicionar la comarca a les xarxes socials per atraure visitants

El Consell Comarcal del Baix Penedès engega aquest mes de novembre un nou projecte que, sota el nom d'InstaBaixPenedes, ofereix la possibilitat de fer rutes 'instagramers' pels diferents municipis de la comarca. En paraules del conseller de Turisme, Jaume Casañas, «són rutes similars als 'InstaWalks' que es fan a les ciutats, però passant per diferents municipis del Baix Penedès». Tots els que hi vulguin prendre part no han de pagar res, tot i que sí que han de capturar imatges de la ruta i pujar-les a Instagram.

L'objectiu de la campanya és triple. D'una banda,  el Consell Comarcal vol crear un banc d'imatges dels diferents municipis de la comarca, així com els indrets, les muntanyes o les platges que la conformen. En segon lloc, es vol promocionar tota la comarca, i no només aquells municipis que habitualment ja tenen turisme, com són els que estan al litoral. Per últim, el projecte «vol posicionar el Baix Penedès com a destinació a les xarxes socials», especialment a Instagram, apunta Casañas.

Primera ruta el dissabte 24 de novembre

El funcionament és molt senzill. El Consell Comarcal farà cinc sortides a partir d'aquest mes de novembre, els dissabtes al matí, que recorreran diferents municipis de la comarca.  La primera serà el dissabte 24 de novembre, sortint a les nou del matí de l'estació d'autobusos del Vendrell, i passant pels municipis de Bonastre, Masllorenç i Albinyana. Cada ruta finalitzarà fent un tast de vins i de productes del territori en algun celler, raó per la qual la campanya té la col·laboració de Terra i Taula, la DO Penedès i diversos cellers. Per la primera ruta, el tast es farà al celler Un Sol Cel, d'Albinyana. A les dues del migdia es donarà per acabada la ruta i es tornarà al Vendrell.

Bonastre.
Bonastre. | Festa Catalunya

 

Tots els participants, fins a un màxim de 50 persones per omplir el bus, podran fer l'activitat de forma gratuïta. Quan el bus arribi a cada poble tindran una hora per visitar-lo i fer diferents fotografies. El Consell publicarà un mapa que es podrà descarregar on s'indicaran els punts d'interès de cada lloc.  Les fotos que cadascú faci s'hauran de pujar al seu compte d'Instagram amb l'etiqueta #instabaixpenedes. Les tres fotos que en els següents deu dies obtinguin més 'likes' guanyaran un lot de productes de Terra i Taula. De la mateixa manera, a cada ruta se sortejaran entre els assistents nou lots de la DO Penedès.  

Com participar a les rutes

Per a participar en les rutes cal enviar un mail al correu instabaixpenedes@gmail.com o bé contactar via Instagram (@instabaixpenedes) indicant el nom i el nombre d'acompanyants interessats en la sortida promocionada.  Posteriorment s'aniran donant a conèixer les següents sortides, amb la segona programada pel 15 de desembre. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha destacat que campanyes com aquesta han d'ajudar a promocionar «el patrimoni ingent magnífic que tenim, així com els pobles de l'interior, que molts cops són desconeguts».

Serramià afegeix que també es vol posar en relleu «els productes del territori» i creu que la campanya servirà per desestacionalitzar el turisme. Des de Terra i Taula, David Vernet ha destacat que  «avui dia, les xarxes socials i les imatges són claus per fer promoció», raó per la qual ha celebrat l'impuls d'aquest projecte. Pere Lluch, del celler Un Sol Cel, creu, per la seva banda, que ajudarà «a guanyar visibilitat» a molts cellers com el seu, i ha recordat que la viticultura «va molt lligada al paisatge». La iniciativa del Consell compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Patronat Costa Daurada i el Consorci Enoturisme Penedès.

Pere Lluch, David Vernet, Eva Serramià i Jaume Casañas, presentant l'InstaBaixPenedès.
Pere Lluch, David Vernet, Eva Serramià i Jaume Casañas, presentant l'InstaBaixPenedès. | Consell Comarcal del Baix Penedès