Crida a omplir els balcons de pancartes pels presos a les festes del Vendrell

L'ANC i Òmnium ofereixen senyeres i pancartes gratuïtes
Un dels actes en favor dels presos que s'han organitzat al Vendrell. | Cedida

 

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès han fet una crida a tots els veïns del Vendrell perquè durant la Festa Major de Santa Anna, que comença aquest dimecres 25 de juliol, guarneixin els balcons dels seus habitatges per mostrar la solidaritat amb els «presos polítics» i demanar així la seva llibertat. La campanya rep el nom de 'Engalanem els balcons de llibertat'.

Així, les dues entitats demanen que els veïns pengin pancartes i banderes als seus balcons, finestres i façanes, com a mostra de suport i solidaritat amb els presos i per «la defensa d'una República Catalana lliure i sobirana». Per aquest motiu, han apuntat que ofereixen de forma gratuïtat senyeres i pancartes a tots els veïns que ho demanin, per poder dur a terme aquesta acció reivindicativa durant els quatre dies que dura la Festa Major de Santa Anna.

Música pels presos

Cal recordar que tant l’ANC com Òmnium Baix Penedès fan cada dissabte, al carrer dels Cafès del Vendrell i a les dotze del migdia, un acte de solidaritat amb els presos i exiliats polítics, demanant la seva llibertat. Aquesta és una acció oberta a tothom i que compta amb la participació de músics. Les dues entitats fa mesos que la impulsen, des dels primers empresonats i exiliats, i afegeixen que es mantindrà fins al seu alliberament.

Una altra de les activitats que s'han impulsat els últims mesos, en aquest cas per part de l'ANC del Vendrell, han estat els 'Diàlegs per a una República', un cicle de xerrades i conferències que té la voluntat de «continuar el debat sobre els diferents aspectes que configuren la visió d’un país diferent, i amb l’objectiu de ser una República Catalana». Jaume Marfany, membre del secretariat nacional de l'ANC, va ser el primer convidat a aquestes xerrades. De la mateixa manera, també es va organitzar un sopar groc per recaptar diners pels presos i exiliats.

"El pis d'acollida per a famílies vulnerables del Baix Penedès segueix a màxima ocupació" "Dones als balls de diables, reclam de la CUP a l'Arboç"