ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Banyeres del Penedès aprova l'amortització total del deute del camp de futbol

El ple municipal ho aprova per unanimitat
El ple de Banyeres del passat juliol. | Ajuntament de Banyeres del Penedès

 

El ple ordinari celebrat a l'Ajuntament de Banyeres del Penedès el passat 19 de juliol va servir perquè s'aprovés per unanimitat l'amortització total del deute per a la instal·lació del camp de futbol, per un import que puja a 218.120 euros. Aquest va ser un préstec que es va demanar el 2014, per un import total de 456.084 euros i que vencia el 2021, amb un interès anual del 5,21%. Amb aquesta amortització, s'evita seguir pagant el camp durant tres anys amb els interessos que això comportaria.

 

Al mateix ple de Banyeres també es va aprovar una amortització parcial de 8.742 euros corresponent a un préstec vigent per finançar l’obra de subministrament d'aigua al Baix Penedès. Aquest és un préstec que es va demanar l'any 2009 per un import de 338.718 euros, amb un tipus d’interès vigent de l'1,27%. Després d'aquesta amortització parcial quedaran 50.607 euros de deute pendent. Aquesta amortització ha estat gràcies a la distribució del superàvit de l'any 2016.

 

Amortitzacions anticipades de crèdit

Des del govern local destaquen la «bona gestió municipal de l'actual equip de govern, estalviant a l'Ajuntament poc més de 16.000 euros amb aquestes dues operacions». De la mateixa manera, també recorden que l'any passat ja es van realitzar diverses amortitzacions anticipades d’operacions de crèdit per un valor de 71.430 euros, cancel·lant diversos crèdits que l'Ajuntament tenia amb entitats bancàries. L'equip de govern format pels grups municipals Un Nou Banyeres i ICV afirma que continuarà treballant «per poder seguir reduint el deute de l'Ajuntament».

 

Fa unes setmanes, l'Ajuntament de Banyeres també va informar que s'havia aconseguit el soterrament de la nova línia elèctrica que surt de la subestació de Castellet i la Gornal i que ha de passar pel municipi, en concret per Saifores. En aquest tram serà on la línia se soterrarà durant uns 650 metres. Aquesta nova línia ha de portar energia a diversos polígons de la comarca, entre ells, el Poet de Banyeres.