ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Saifores obre les festes majors de Banyeres del Penedès

Els aniversaris dels Diables Infantils i dels Bandolers i Trabucaires marquen les celebracions

 

Saifores enceta les festes al municipi de Banyeres del Penedès. | BP Diari

 

Banyeres del Penedès obre aquest cap de setmana un mes intens de festes majors dels diferents nuclis, que s'allargaran fins a finals de juliol. El nucli de Saifores és el primer que celebra la festa major, els dies 6 i 7, seguit de Banyeres del Penedès (de l'11 al 17 de juliol), les Masies de Sant Miquel (del 19 al 21) i el Priorat (del 26 al 28). Enguany, la festa està marcada pel desè aniversari del Ball de Diables Infantil i dels Bandolers i Trabucaires d'en Montserrat Poch.

 

Festa Major de Saifores

La festa de Saifores comença el dissabte 6 de juliol, a les deu del vespre, amb la gran cercavila del Drac Petit de Banyeres, acompanyat dels Timbalers del Drac de Banyeres, els Bastoners Banyerencs, els Grallers Els Aixarts, els Bastoners Infantils del Centre de Llorenç del Penedès, i els Capgrossos, Gegants i Grallers de Llorenç del Penedès. A les 23.30 hores es farà el ball de revetlla amb La Chatta Quartet.

 

El diumenge 7 de juliol, a les onze del matí hi haurà una missa cantada per la Massa Coral Banyerenca, seguit d'activitats per a petits i grans amb l'Espai Circ i un vermut de germanor. A les set de la tarda es farà l'actuació de l'Esbart Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès. La festa es tancarà a les vuit amb el ball de plaça, que anirà a càrrec del grup Delay's Quartet.

 

S'apropa la festa de Banyeres

Després de Saifores, a partir de l'11 de juliol arribarà la Festa Major de Banyeres del Penedès, que s'allargarà durant set dies, fins al 17 de juliol. Entre els actes més destacats hi ha el pregó que farà el Ball de Diables Infantil pel seu desè aniversari, la Nit de Foc amb la tradicional Volada del Drac de Banyeres, o els Balls Parlats dels Bandolers i Trabucaires d'en Montserrat Poch, que també commemoren els seus deu anys.