Els blocs de formigó que s'han posat al pàrquing de l'Hospital del Vendrell.

Barreres de formigó per acabar amb els cotxes mal aparcats a l'Hospital del Vendrell

El pàrquing del centre hospitalari fa anys que s'ha quedat petit

La Policia Municipal del Vendrell ha posat aquest dijous 21 de febrer a la tarda diverses barreres de formigó per delimitar l'aparcament a l'Hospital del Vendrell. Amb aquesta mesura es vol evitar que els cotxes aparquin en llocs que no estan senyalitzats, una pràctica habitual que impedeix les maniobres dels autobusos que van al centre hospitalari. Els blocs de formigó són del tipus New Jersey, i han d'impedir que els cotxes es deixin a banda i banda del vial que passa pel voltant del pàrquing.

El de l'aparcament és un problema greu que arrossega l'Hospital del Vendrell des de fa anys, i que s'ha anat complicant. Les places actuals no són suficients per absorbir la quantitat de cotxes que van a l'hospital en determinades hores del dia, especialment al matí. Davant aquesta manca de lloc, molts turismes aparcaven fora dels llocs assenyalats, amb el problema que això suposava pel recorregut dels autocars de les línies regulars que passen pel centre hospitalari.

Polèmica amb una parada de bus

El passat mes d'abril es va produir una polèmica relacionada amb aquest fet, quan l'empresa Monbus va sol·licitar que s'habilités una parada abans d'arribar al recinte de l'hospital, precisament per evitar els problemes per maniobrar. La parada provisional que va autoritzar la Generalitat estava en una rotonda on no hi havia ni lloc per seure, ni llum, ni cap marquesina per protegir de la pluja. També suposava que s'haguessin de recórrer 250 metres fins a l'hospital, una cosa que per la gent gran o amb mobilitat reduïda no era senzilla. 

Davant les queixes dels usuaris, finalment es va fer marxa enrere i la parada va desaparèixer. Les peticions perquè la Xarxa Sanitària Santa Tecla faci noves places d'aparcament han estat constants els últims anys. L'Ajuntament del Vendrell va aprovar el març del 2017 una moció d'ERCon s'instava a la Xarxa a ampliar l'aparcament, i es demanava una resposta en sis mesos com a màxim. Dos anys després, la situació segueix igual. 

També et pot interessar:


Comentaris