Els investigats per aixecar el peatge del Vendrell denuncien que van ser identificats «aleatòriament»

Vuit dels investigats es van negar a declarar aquest dilluns i els altres dos han estat citats per dilluns vinent
Imatge de l'acció del CDR al peatge del Vendrell, obrint barreres de l'AP-7 el passat 1 d'abril. | TarragonaDigital.com

 

Les deu persones que estan sent investigades pel presumpte aixecament de les barreres del peatge de la C-32 al Vendrell el passat 1 d'abril han denunciat de forma pública que els Mossos d'Esquadra els van identificar «aleatòriament».

Vuit d'ells, tots membres de diversos Comitès de Defensa de la República (CDR), van comparèixer aquest dilluns, 9 de juliol, al jutjat d'instrucció número 5 del Vendrell, que encara es troba en plena investigació de si hi va haver algun delicte i qui va ser el responsable.

L'advocat afirma que els investigats no eren al lloc dels fets

Tots els investigats que anaven al jutjat s'han negat a declarar, acollint-se al dret a no declarar. L'advocat de set dels investigats, Carles Perdiguero, ha defensat el silenci dels seus representants manifestant que «les identificacions són absolutament incorrectes, perquè els investigats no eren al lloc dels fets i, en alguns casos, es van identificar vehicles desconeixent qui eren els ocupants» i fent èmfasi què demanaran «l'arxivament de la causa».

 

Tots els citats d'aquest dilluns, que eren de l'Alt i Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, han comparegut breument per explicar el jutge que no hi ha cap prova que els incrimini en la participació de l'aixecament de barreres de la tarda de l'1 d'abril, quan una sèrie de persones va aixecar les barreres del peatge de la C-32 al Vendrell.

Els Mossos durant l'acció del CDR al peatge del Vendrell, amb diversos participants davant. | TarragonaDigital.com

 

Podrien ser investigats per desordres públics i danys

«A cap de les persones investigades se la va identificar al lloc dels fets, sinó que els Mossos les van identificar a dos o tres quilòmetres de distància perquè passaven per allà», va denunciar l'advocat de tres investigats, Joan Boix. A més, va criticar l'actuació policial, tot dient que «van anar a parar a aquestes persones de manera aleatòria».

Encara que els advocats dels investigats confirmen que a hores d'ara, als seus clients no se'ls acusa de cap delicte, creuen que la causa pot ser per desordres públics i danys. El jutge ha citat els dos investigats que falten per declarar el pròxim dilluns, 16 de juliol, una vegada els vuit primers no han fet declaracions. 

El passat dilluns diverses persones van anar a les portes dels jutjats del Vendrell per donar suport els citats pel jutge amb pancartes, on es podia llegir, per exemple, «Davant la injustícia totes som una. Tossudament alçades» i «Davant la repressió, construïm la llibertat».

"La llar d'infants l'Oreneta millora la seva eficiència energètica" "Els Catarres, plat fort de la Festa Major de Calafell"