Bellvei esdevé de nou el centre neuràlgic de la novel·la negra

Tot a punt per la quarta edició dels premis literaris Bellvei Negre
El Bellvei Negre arriba aquest 2020 a la seva quarta edició. | BP Diari
 

Bellvei ja té a punt la quarta edició dels premis literaris Bellvei Negre, centrats en la novel·la negra. El cap de setmana del 28 i el 29 de març, el Centre Cívic La Patronal acollirà tot un seguit d’actes relacionats amb l’esdeveniment, que impulsa com a comissari Ramón Valls, escriptor i locutor de Bellvei Ràdio, l’emissora a partir de la qual va sorgir aquesta iniciativa ara fa quatre anys.

Valls ha apuntat que enguany s’ha ampliat un dia l’esdeveniment, amb el qual també hi haurà més actes. A banda de diferents taules rodones que versaran sobre la literatura negra, també s’ha programat un recital de poesia, un passeig per Bellvei per conèixer les cases dels Indians, un tast de vins, xocolata i formatges, i un concert de jazz. El programa complet i els horaris es poden consultar en aquest enllaç.

Més de 50 novel·les rebudes

L’entrega de premis d’aquesta edició es farà el diumenge 29 a les 11.30 hores. Es mantenen els premis habituals. El guanyador veurà publicada la seva novel·la en format físic i rebrà 1.000 euros que aporta l’Ajuntament. El finalista veurà publicada la seva obra en format digital. L’organització ha rebut una cinquantena d’obres, de les quals el jurat n’ha fet una selecció fins a les deu que han passat a una segona lectura. D’aquí en sortiran el guanyador i el finalista.

Gerard Colet, alcalde de Bellvei, ha reiterat que el consistori manté «la implicació en el projecte», que serveix per «reivindicar la cultura del poble i de la comarca». Enguany, l’editorial que publicarà la novel·la guanyadora serà Célebre, després que Gregal hagi fet fallida. De fet, l’obra guanyadora de l’última edició també acabarà sent publicada per Célebre. Els guanyadors de les edicions anteriors han estat Maria Rosa Nogué ('No arriba la mort'), Maria Carmen Crespo ('El complot de los inocentes') i Jordi Frangioni ('La còpia').

"‼ Més de 600 ofertes de feina, a la Fira de l'Ocupació del Baix Penedès" "🎼 El somni de Pau Casals del qual es compleixen cent anys"