URGENT

CCOO anuncia una vaga general a la indústria química de Tarragona durant la primera quinzena de febrer

El bestiari de foc infantil del Vendrell creix amb el Cabrot Petit

El bateig de la nova bèstia es farà el dissabte 18 de maig
Detall del nou Cabrot Petit del Vendrell, a mig fer. | Cedida

 

El bestiari de foc del Vendrell segueix creixent de forma imparable. Si fa unes setmanes es va fer el bateig del recuperat Drac del Vendrell, ara serà el torn d'un nou element que, en aquest cas, formarà part del bestiari infantil, el Cabrot Petit. L'entitat del drac de foc El Cabrot —creat el 1991— ha decidit ampliar la família amb el Cabrot Petit, donada la gran demanda que han tingut els últims anys de nens i nenes que volien formar part de la colla.

 

Actualment, el drac de foc El Cabrot està integrat per uns 120 membres, comptant els portadors, els acompanyants pirotècnics, i la batucada. Això els converteix en una de les colles de referència de Catalunya. Però el seu caràcter familiar, amb una gran quantitat de nens i nenes que ja de ben petits acompanyen els seus pares a la colla, ha fet que s'hagi hagut de buscar la manera de donar sortida a la creixent demanda «per evitar la pèrdua d’aquests nens i nenes per falta de motivació, ja que, en definitiva, ells són el futur immediat de la nostra colla», expliquen des del grup del Cabrot.

 

El Cabrot del Vendrell tindrà un germà petit. | Cedida

 

Un nou element de foc infantil

Per aquest motiu es va decidir crear el Cabrot Petit, un element de foc infantil «que estarà dins el paraigua de l'entitat però que es gestionarà de forma independent, amb sortides i actuacions pròpies». El nou element comptarà amb sis portadors, quinze acompanyants pirotècnics, i vint percussionistes (tabals), tots ells nens i nenes. També tindrà un cap de colla, un cap de masses i un cap de batucada.

 

El Cabrot Petit, que participarà en les cercaviles de foc del Vendrell i d'altres poblacions, es presentarà en públic el pròxim dissabte 18 de maig, a partir de les 17.00 hores a la plaça Vella. Es comptarà amb diverses colles convidades i padrins, com ara els Diablons i la Víbria del Vendrell, la Vibrieta de Tarragona, el Drac Petit de Sant Roc, la Farnaqueta de Cambrils i el Drac Petit de la Geltrú. Els actes seran variats, amb un espectacle infantil, xocolatada popular, el parlament de les autoritats, el bateig del nou drac i una cercavila de foc pels carrers del centre de la ciutat, amb una encesa de lluïment final a la plaça.

 

També et pot interessar: