La Biblioteca Terra Baixa del Vendrell acull l'exposició «Fruits i llavors, font de vida»

L'exposició és obra de Flora Catalana, una associació sense ànim de lucre que fa un treball de recollida d'informació de la botànica de Catalunya
La Biblioteca Terra Baixa acull l'exposició «Fruits i llavors, font de vida». | El Vendrell

 

La Biblioteca pública Terra Baixa del Vendrell ha programat una mostra per al pròxim mes de setembre. Es tracta de l'exposició «Fruits i llavors, font de vida», que es podrà visitar al número 18 del carrer Major de la ciutat entre el 3 i el 27 de setembre. És obra del Grup Local del Baix Ter de l'Associació Flora Catalana, una associació sense ànim de lucre que duu a terme un treball de recollida d'informació de caràcter botànic de la flora de Catalunya i la cultura que s'ha desenvolupat al seu voltant.

 

Una mostra de fruits i llavors assecades

Amb l'objectiu de fer difusió i conscienciació per racons i territoris de Catalunya, els diversos grups locals de l'entitat, la majoria de la zona nord-oriental de Catalunya (comarques gironines), elaboren estudis com el que, en aquest cas, ha dut durant molt de temps el Grup Local del Baix Ter, que ha fet una recollida i classificació de diferents tipus de fruits i llavors per fer-ne una mostra.

 

La tasca del grup del Baix Ter, duta a terme al llarg de l'any 2018, s'ha basat no només en la recollida, sinó en l'assecament de fruits i llavors i l'elaboració de panells explicatius. D'aquesta manera, la tasca s'ha confeccionat com una exposició itinerant que ara els diferents grups locals de Flora Catalana presenten en els seus àmbits territorials, com és el cas del Grup Local del Penedès, que l'ha decidit exposar.

 

La mostra portarà a la biblioteca fruits i llavors assecades. | Flora Catalana

 

Actes especials dins el marc de l'exposició

En el marc de l'exposició, se celebraran dos actes especials. El primer serà l'acte d'inauguració de la mostra i la presentació de l'Associació Flora Catalana, a càrrec de Francesc Caralt, Maria Teresa Urpí i Isabel Garcia, el divendres 6 de setembre a partir de les set de la tarda. Una setmana després, el divendres dia 13 a la mateixa hora, el mateix Francesc Caralt i Maria Pilar López oferiran la xerrada «Fruits de tardor i els seus usos».