La Biblioteca del Vendrell acull documents dels últims cent anys de la Fira de Santa Teresa

El més antic és un cartell de la Fira de Santa Teresa de 1920
La Biblioteca Terra Baixa del Vendrell. | Cedida

 

Queda una mica més d'una setmana perquè el Vendrell celebri una nova edició de la Fira de Santa Teresa, i la ciutat comença a presentar diferents actes i activitats relacionades amb l'esdeveniment. Un dels equipaments que s'hi ha sumat és la Biblioteca Municipal Terra Baixa, que ha digitalitzat diversos documents relacionats amb la fira vendrellenca i els ha incorporat al seu fons. Així, es podran consultar a través de la Biblioteca Digital Vendrellenca a partir del 9 d'octubre.

Coincidint amb això, del 9 al 30 d'octubre es podrà veure al vestíbul d'aquest equipament una mostra d'aquests documents, amb una secció especial dedicada a l'Àngel de Tobies, ja que ara farà 60 anys de la seva primera baixada del campanar per a ser restaurat. En total, els documents que s'han digitalitzat de la Fira de Santa Teresa són 190, el més antic dels quals és un cartell de la fira de l'any 1920, amb el seu programa d'actes. Un dels actes que hi apareixen, curiosament, és la inauguració de la Biblioteca Popular del Vendrell, que estava situada a la Rambla.

 

Cinc col·leccions digitalitzades a la biblioteca del Vendrell

Els documents que s'han digitalitzat provenen de diferents llocs, alguns estaven a la mateixa biblioteca, mentre que altres els han cedit institucions i particulars. Amb aquesta nova col·lecció, la Biblioteca Digital Vendrellenca ja en té cinc disponibles per a la seva consulta. Són les que fan referència a Pau Casals, Àngel Guimerà i Benvingut Socias, al Cercle Filatèlic del Vendrell, i a la Fira de Santa Teresa. En total, ja són més de 550 els documents accessibles per a qualsevol persona a través d’Internet.

La Fira de Santa Teresa del Vendrell se celebra cada any a mitjans del mes d'octubre. Enguany, començarà el dijous dia 11 i s'allargarà fins al diumenge 14 d'octubre. Precisament aquesta setmana es presentarà el programa d'actes de la Fira. 

"Tots els actes de la Fira de la Bisbal del Penedès, que arriba aquest cap de setmana" "El ple de Calafell aprova donar el nom d'1 d'octubre a una plaça"