GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Bisbal del Penedès vol promoure la contractació de 50 persones amb risc d'exclusió social

El projecte s'impulsa juntament amb les empreses i la Fundació Santa Teresa
José Carlos Eiriz, Agnès Ferré i Isidre Also. | ACN

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha engegat un projecte per promoure la contractació de persones amb risc d'exclusió social als centres industrials i logístics del municipi. L'objectiu de la iniciativa és que es puguin contractar 50 persones amb risc d'exclusió social en els pròxims dos anys, perquè treballin a empreses que estan ubicades als dos polígons del municipi, el de les Planes i el de les Planes Baixes. El projecte rep el nom d'Integra'ls i compta amb la participació de la Fundació Santa Teresa i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

 

«Es tracta d'una campanya a tres bandes, amb les empreses, la Fundació Santa Teresa i el servei d'ocupació SOM Bisbal, en què primer preguntem a les empreses quines necessitats tenen i després busquem les persones i les formem per treballar-hi», ha explicat l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré. L'alcaldessa ha apuntat que dins d'aquest grup de persones amb risc d'exclusió hi ha «discapacitats físics o psíquics, gent amb poca o nul·la formació, i ciutadans que ja tenen una edat i és difícil que trobin feina».

 

Un 10% de la població en edat de treballar

El director de la Fundació Santa Teresa, José Carlos Eiriz, ha volgut recordar que aquest sector representa «un 10% de la població en edat de treballar, els quals el mercat els ha expulsat». Per això ha mostrat el seu suport a aquest tipus d'iniciatives. També Isidre Also, des de la FEGP, ha celebrat que s'hagi impulsat aquest projecte d'una manera consensuada entre l'administració pública, les empreses i la Fundació Santa Teresa.  

 

Segons s'ha apuntat aquest dimarts 27 de novembre en un acte fet a les instal·lacions que El Corte Inglés té al polígon de les Planes de la Bisbal, la previsió és definir llocs de treball «a mida dels empresaris i dels futurs empleats», amb una formació prèvia que s’ajustarà a les necessitats de les dues parts.