La Bisbal del Penedès acollirà una 'Supernit a les biblioteques'

Els nens i nenes hauran d'ajudar la família del Super3 a lluitar contra el senyor Pla
Vista de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

La Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès acollirà el divendres 31 de maig, a partir de les 20.00 hores, la 'Supernit a les biblioteques', una activitat organitzada pel Super3, el departament de Cultura de la Generalitat i el Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya. Aquesta iniciativa es va fer per primer cop el passat 2018 i busca promoure la lectura entre el públic infantil

 

Lluita contra el Senyor de les Ombres

En aquesta edició, l'activitat consisteix en una «aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori», en què els nens i les nenes «hauran d’ajudar la família del Super3 a lluitar contra el senyor Pla, conegut com el Senyor de les Ombres, que està fent desaparèixer llibres de les biblioteques i donant vida als malvats clàssics dels contes, per tal de fer retornar els malvats als llibres», segons expliquen des del mateix Super3.

 

L'activitat té una durada prevista d'una hora i està oberta a tots els nens a partir de quatre anys (acompanyats d’un adult) siguin o no membres del Club Super 3 i tinguin o no el carnet de la Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès. Tot i que l’activitat és gratuïta, des de l'Ajuntament de la Bisbal avisen que l'aforament és limitat, i que és necessari fer una inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

 

Acció formativa pels docents de l'escola de Sant Jaume

Per altra banda, el personal docent de l’escola els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys ha dut a terme recentment una acció formativa per millorar el nivell i afrontar nous reptes. L'acció va ser impartida per infermeres del CAP de l'Arboç, que es van desplaçar fins a l'escola per fer formació sobre primers auxilis. La formació es va centrar en la utilització del desfibril·lador extern automàtic (DEA) i en les pautes a seguir per tractar casos d’emergències per disfuncions respiratòries o causades per al·lèrgies.

 

El personal que va assistir a la formació també va poder fer pràctiques amb l’equipament, així com resoldre dubtes de com actuar en el cas de trobar-se en alguna situació que requereixi una actuació immediata.

 

També et pot interessar: