Un dels accessos al Priorat de la Bisbal.

La Bisbal del Penedès posarà càmeres de videovigilància a les entrades de tots els nuclis

Les càmeres podran llegir les matrícules dels vehicles

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat un acord amb el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per posar un sistema de videovigilància a les diferents entrades i sortides de tots els nuclis del municipi. Es tractarà d'un projecte pilot que s'implementarà a través dels Mossos d'Esquadra durant l'any 2020, i que consistirà en la instal·lació de diferents càmeres de videovigilància que podran llegir les matrícules dels vehicles.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La Junta de Govern Local d'aquest dilluns 11 de novembre ha aprovat el conveni, que té l'objectiu de «contribuir a millorar la seguretat ciutadana i assegurar la convivència ciutadana i la utilització pacífica de les vies i espais públics», segons el consistori. Al pressupost del 2020 hi haurà una partida per adquirir aquests dispositius de videovigilància, en el que serà una inversió elevada, segons han avisat des de l'Ajuntament. Per aquest motiu, la instal·lació es farà per fases.

 

Una prova pilot d'un any de durada

La prova pilot durarà un any, període durant el qual es corregiran les possibles disfuncions del sistema i es definiran «les corresponsabilitats econòmiques de les administracions intervinents en el desenvolupament definitiu del projecte», apunten. El seguiment es farà a través de la Comissió d'Avaluació i Seguiment que, per part del consistori, integraran l'alcaldessa, Agnès Ferré, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Fèlix Villazán.

El regidor de Seguretat creu que aquest serà «un gran pas endavant per a la tranquil·litat dels bisbalencs i per prevenir i pal·liar tant infraccions en la seguretat pública, com conductes que produeixin danys a les persones o els béns». Per la seva banda, Agnès Ferré ha afegit que el sistema ha de servir «perquè els Mossos d'Esquadra puguin investigar possibles infraccions civils o penals i, en casos que es produeixin alteracions i desordres greus de la seguretat ciutadana, es podran fer servir les imatges obtingudes com a prova».

 

Augment dels robatoris a l'interior d'habitatges

El projecte es pot tirar endavant ara perquè ja hi ha la fibra òptica operativa a tot el municipi. L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès no tindrà accés directe a les imatges, sinó que seran gestionades directament des de Mossos d'Esquadra. Aquesta mesura arriba després que des del consistori bisbalenc s'hagués alertat a la Generalitat de l'increment de robatoris a l'interior d'habitatges que hi ha hagut aquest 2019.