La Bisbal del Penedès vol un nou col·lector d'aigües residuals pel Priorat

Es volen substituir les canalitzacions actuals, que estan en mal estat
El Priorat de la Bisbal. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat la seva intenció d'instal·lar un nou col·lector d'aigües residuals a la urbanització del Priorat de la Bisbal, raó per la qual s'ha demanat una subvenció del Pla d'Acció Municipal (PAM) i del PEXI de la Diputació de Tarragona per un import de 74.000 euros. Amb el projecte es volen substituir les canalitzacions principals del col·lector d'aigües residuals que, segons l'alcaldessa, Agnès Ferré, «estan en molt mal estat de conservació».

Ferré ha destacat que en aquesta xarxa de clavegueram «no s’ha fet cap inversió des que es va construir i, tot i que aquesta problemàtica de funcionament fa anys que hi és, fins ara no s’hi havia actuat». La xarxa de clavegueram de la part alta del Priorat va a parar, en diferents camals o afluents, a la canalització principal que està situada al mig de la riera natural que descendeix fins al fondo Manyé. És un terreny muntanyós i amb molt de desnivell, ple de pins i matolls, així com plantes arbustives.

Una obra «complexa»

Per canviar aquest tram de clavegueram principal cal desbrossar la zona boscosa per on transiten els trams de clavegueram, i fer una rasa de 600 metres pel nou col·lector de sanejament i els catorze pous de registre, abans de posar el nou col·lector. Després també s'han de fer proves d’estanquitat i la connexió amb la xarxa de sanejament existent, deixant a partir d’aquell moment el tram existent fora de servei. 

L’alcaldessa, Agnès Ferré, ha explicat que aquesta és una obra «complexa, tant per la quantitat de metres d’obra com per la dificultat del terreny», amb una durada d'entre vuit i deu mesos. El pressupost total, amb IVA inclòs, ascendeix a 84.961 euros i l’Ajuntament ha sol·licitat la subvenció del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona per un import de 74.000 euros. La resolució de l’atorgament de la subvenció serà a finals de maig o començaments de juny i, a partir del moment de la concessió, es podrà licitar l’obra. 

També et pot interessar:

"Cunit ja pensa a remodelar la resta del Passeig Marítim" "Els Diables del Vendrell celebren els 40 anys de la recuperació del ball"