La Bisbal del Penedès es connectarà al Consorci d'Aigües de Tarragona

S'ha demanat una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua per a la primera fase
Un dels polígons industrials de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat que connectarà un dels polígons industrials del municipi al ramal existent del Consorci d'Aigües de Tarragona. Amb aquesta finalitat s'ha demanat una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per poder finançar la primera fase d'aquestes obres, que es farien el 2021. L'import de l'obra pujaria a 212.000 euros i la subvenció és pel 95% de la inversió.

Per fer la connexió al ramal és necessari construir una caseta d'arribada amb tots els equips hidràulics i electromecànics necessaris, així com instal·lar arquetes de sonda al nou dipòsit. Aquesta serà la primera fase de les obres. Més endavant, el consistori preveu construir un nou dipòsit per connectar-lo a la xarxa actual. L'alcaldessa, Agnès Ferré, veu aquesta actuació totalment necessària perquè, segons els estudis fets, no està garantit «a mitjà termini el cabal necessari d'aigua al municipi».

Amb aquesta inversió, es garantirà un punt de connexió al Consorci d'Aigües, i es podrà «garantir el cabal necessari per a la ciutadania per les activitats econòmiques del municipi», ha afegit Ferré

Lot de productes a les empreses dels polígons

També relacionat amb l'actualitat de la Bisbal del Penedès, la regidoria de Comerç, encapçalada per Judith Vidal, ha entregat un lot de productes del territori a diverses empreses dels polígons industrials del municipi, amb l'objectiu de promoure i donar a conèixer els productes locals. Segons la regidora, que les empreses dels polígons coneguin el municipi i els seus productes fa «més probable que els tinguin en compte a l'hora de dur a terme aperitius, oferir refrigeris i esmorzars o confeccionar lots per a clients, col·laboradors o treballadors, per exemple, amb motiu de les festes nadalenques».

El lot conté vi, cava i oli de la Cooperativa de la Bisbal (Cellers Domenys), pa de mig, cuit al forn de llenya del Forn de les Escales, coca enramada del Forn Aresmar, olis amb aromes d'Oli Torclum, calçots de la Fruiteria Montserrat, fruita de la Fruiteria Agroverd, fuet de producció pròpia del Supermercat Jaume, i botifarra de pagès blanca i negra de Cal Perebusquet.

"El Vendrell fa diversos actes perquè els veïns es quedin pel pont de desembre" "🎒BONA NOTÍCIA: Tarragona podria tenir un nou institut-escola el curs vinent"