La Bisbal del Penedès enderrocarà les edificacions industrials que envolten la fassina

La torre es vol preservar per esdevenir local d'assaig dels Bous de la Bisbal

 

L'antiga fassina de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

La Bisbal del Penedès enderrocarà les edificacions industrials que envolten la torre coneguda popularment com la fassina. L'Ajuntament ha aprovat, a la Junta de Govern Local celebrada aquest passat dilluns 28 d'octubre, el contracte menor per a la redacció del projecte d'enderroc, la direcció de l'execució de l'obra i la coordinació de seguretat i salut, corresponent a aquests treballs d'enderroc.

 

El contracte s'ha aprovat amb l'empresa Disseny i Arquitectura Project Management SLPU, per un preu de 7.550 euros. L'antiga fassina és un edifici de 486 metres quadrats que està ubicat al carrer de Barcelona, i que antigament s'havia destinat a la fabricació de licors destil·lats i aiguardent. La torre de quinze metres d'alçada que en sobresurt ha esdevingut característica del perfil de la localitat, raó per la qual el consistori la vol mantenir.

 

Local d'assaig per la colla castellera i magatzem municipal

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès va comprar l'edifici l'abril d'aquest 2019, amb l'objectiu de dedicar l'espai per a diferents necessitats municipals. En un primer moment es va apuntar que l'edifici podria servir com a magatzem municipal, però finalment el consistori ha decidit enderrocar-lo i fer-hi una nova construcció, després de «realitzar els estudis oportuns» sobre el seu destí.

 

El que sí que es conservarà és la torre, que servirà de local d'assaig per la colla castellera local dels Bous de la Bisbal. L'alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha explicat que des de l’equip de govern hi ha la ferma voluntat «que la colla castellera de la Bisbal del Penedès pugui assajar a la fassina, mitjançant un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament». Pel que fa a l'edifici que es construirà després de l’enderroc, Ferré ha avançat que la intenció és «construir un local per a la brigada i un magatzem municipal».