La Bisbal del Penedès demana «no jugar brut» amb les deixalles al carrer

Els abocaments han crescut des de la finalització de l'estat d'alarma

La Bisbal del Penedès és un dels municipis que ha patit un augment d'abocament de deixalles a la via pública amb la finalització de l'estat d'alarma. Aquesta és una situació que s'ha donat en molts municipis de Tarragona on hi ha segones residències, la majoria d'ells de la zona del litoral. Amb tot, municipis on hi ha moltes urbanitzacions o nuclis separats, com la Bisbal, també han patit aquest problema.

 

Conscienciació i sensibilització

Davant això, des de l'Ajuntament de la Bisbal han anunciat que iniciaran una campanya de conscienciació i sensibilització per millorar «la gestió de residus per part de la ciutadania». Aquesta consistirà en la col·locació de cartells amb diversos missatges que volen cridar l'atenció dels incívics, com ara 'Ets tu qui deixa la brossa fora del contenidor? No siguis incívic/a i deixa cada residu al seu lloc', o bé 'No juguis brut. Com et sentiries si algú deixa un munt de brossa a la teva porta?'.

El regidor de l'àrea de Gestió de Residus, Fèlix Villazán, ha explicat que la campanya vol «fer pedagogia i informar sobre les bones pràctiques en matèria de separació i gestió de residus», a més de donar informació «sobre la recollida de voluminosos a domicili, que es fa una vegada al mes, i sobre el servei del Punt Verd, on la ciutadania pot portar molts tipus de residus els 365 dies de l’any». La Bisbal ja va recuperar fa uns dies els contenidors per a les restes de poda, per l'arribada de veïns de segona residència.

"Les cadires amfíbies de Calafell s'hauran d'usar aquest estiu amb «autoservei»" "El PSC de la Bisbal reelegeix Daniel Caballero com a primer secretari"