La Bisbal del Penedès neteja i desinfecta el dipòsit d'aigua de l'Esplai

L'objectiu és «assegurar la qualitat de l'aigua emmagatzemada»
Imatge dels treballs de neteja del dipòsit d'aigua de l'Esplai, a la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

El dipòsit d'aigua del nucli de l'Esplai, a la Bisbal del Penedès, ha estat netejat i desinfectat aquest passat dimecres 16 d'octubre per part de l'empresa que gestiona el Servei Municipal d'Aigües del municipi, Aqualia. L'actuació s'ha fet dins el Pla de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d'Aigua que abasteixen el municipi, per així donar compliment al Pla de Vigilància de Control Sanitari d'Aigua de Consum Humà de Catalunya, segons han avançat des de la mateixa empresa. 

 

Assegurar la qualitat de l'aigua emmagatzemada

Aquest dipòsit té una capacitat de 500 metres cúbics d'aigua potable, segons han explicat des del consistori. Els treballs han consistit a fer una neteja hidromecànica per extreure els sòlids de la paret i el terra, la revisió de les vàlvules, les arquetes i les canonades, la desinfecció de l'interior del dipòsit i, finalment, la comprovació de la qualitat de l'aigua abans de restablir el subministrament.

Segons Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal, els treballs «tenen com a objectiu assegurar la qualitat de l'aigua emmagatzemada als dipòsits, una aigua que, posteriorment, es distribueix entre les llars dels veïns del municipi». L'alcaldessa ha recordat que al llarg de l'any «es duen a terme diverses comprovacions, mitjançant controls analítics, per garantir la qualitat de l’aigua destinada al consum».

 

Obres de millora del col·lector del Priorat

Per altra banda, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès del passat 14 d'octubre va aprovar la licitació de les obres de millora del col·lector del nucli del Priorat de la Bisbal. L'import total de l'obra està valorat en 84.961 euros, dels quals 74.000 es pagaran amb una subvenció del programa PAM-PEXI de la Diputació de Tarragona. Els restants 10.948 euros es pagaran amb una partida del fons de contingència, tal com es va aprovar al ple del passat mes de juliol. 

"Calafell obrirà un segon centre per a emprenedors, que estarà al Port de Segur" "🍽AGENDA: L'Arboç escalfa motors per la mostra de l'Enramada"