EN DIRECTE

🔴 La vaga del sector químic, a l'espera d'una manifestació massiva aquesta tarda

La Bisbal del Penedès fa un cicle de xerrades per prevenir robatoris als domicilis

Els robatoris amb força als domicilis han augmentat al municipi els últims mesos

 

Els Mossos faran les xerrades a la Bisbal del Penedès. | Twitter (@mossos)

 

La Bisbal del Penedès, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana, ha organitzat un cicle de xerrades on es donaran consells als veïns del municipi per prevenir els robatoris a l'interior dels domicilis. Aquesta acció es fa per l'augment d'aquesta mena de delictes que s'ha registrat «els últims temps al municipi i també a la contornada», segons apunta el regidor de Seguretat Ciutadana, Fèlix Villazán.

 

Les xerrades seran impartides pels Mossos d'Esquadra i es faran al local social del Priorat de la Bisbal (17 de setembre, 20 hores), al local social de la Miralba (21 de setembre, 11.00 hores), al local social de l'Esplai (28 de setembre, 11.00 hores), al nucli de la Bisbal, al Centre Municipal de Cultura, (11 d'octubre, 20.00 hores), i al local social de Can Gordei (25 d'octubre, 20.00 hores). Les xerrades donaran diferents consells per prevenir els robatoris a la llar, millorant la seguretat del domicili.

 

La prevenció, eina clau

El regidor de Seguretat Ciutadana ha afegit que els Mossos «facilitaran eines, recomanacions i consells perquè puguem estar més segurs a casa i puguem evitar, en alguns casos, una intrusió al nostre habitatge». Per la seva banda, l'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, considera que la prevenció «és una peça clau en la lluita contra els robatoris i, per això, considerem important que les persones puguin comptar amb informació tan profitosa com la que ens aportarà el cos de Mossos d'Esquadra».

 

Ferré també ha destacat que l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès «es reuneix de forma periòdica amb els agents de policia per abordar la problemàtica dels fets delictius i dels robatoris al nostre municipi», assegurant que treballen intensament «per lluitar contra aquesta xacra». El passat mes de març, el ple de la Bisbal va aprovar una moció demanant a la Generalitat que es prenguin mesures per evitar aquesta situació.

 

«Més enllà de la prevenció amb els diferents consells que facilitaran des de la policia, la col·laboració ciutadana és molt important a l’hora de lluitar contra els robatoris», ha remarcat l'alcaldessa. Per això, apunta que «és important que la ciutadania truqui al 112 alertant d’una possible situació de risc sempre que detecti conductes sospitoses o indicis que s’estigui produint o s’hagi pogut produir un robatori».