ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

La Bisbal adjudica el servei de desbrossament de diverses urbanitzacions

També farà el manteniment de voreres a Can Gordei, l'Esplai, el Priorat, la Masieta i Santa Cristina
Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal, signant el nou contracte de desbrossament. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Bisbal ha aprovat el contracte de servei de desbrossament i manteniment de voreres de diferents urbanitzacions del municipi, com Can Gordei, el Priorat de la Bisbal, l’Esplai, la Masieta i Santa Cristina. Aquest servei es va aprovar inicialment el maig del 2018, amb una durada de dos anys. L’empresa adjudicatària és La Cya Projects and Services i el cost anual és de 26.671 euros.

 

Així, la brigada municipal durà a terme el manteniment dels carrers de la Miralba, el nucli, l’Ortigós i el Papagai, mentre que Cya Projects ho farà amb els de Can Gordei, l’Esplai, el Priorat de la Bisbal, la Masieta i Santa Cristina. Les regidories de Medi Ambient, Barris i Urbanisme tenen com a objectiu millorar la neteja i el control del creixement de les herbes en aquests barris bisbalencs, duent a terme el desbrossament i el manteniment de les voreres durant l’any. Aquesta és la primera contractació que l’Ajuntament de la Bisbal tira endavant seguint la nova llei de contractació. El procediment ha estat obert simplificat i el tipus de tramitació, ordinària.

 

Pou d'abastament d'aigua a la Bisbal

D'altra banda, l’Ajuntament de la Bisbal ha rebut la notificació de l’ACA que informa que s’ha concedit una subvenció de 52.628 euros per al projecte de construcció del nou pou d’abastament d’aigua de l’Esplai, un projecte que té un cost total de 86.935 euros. Fins ara, s’han dut a terme els treballs consistents en foradar el sòl per trobar aigua i fer la perforació del pou. Ara falten per realitzar treballs per un total de 81.435 euros que consisteixen a construir la part superior del pou amb el mecanisme de bombament, fer la caseta exterior i la instal·lació definitiva per a la seva posada en funcionament.

 

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha explicat que l’Ajuntament està pendent que surti publicat al BOP el projecte d’aquest pou i que, passats 30 dies d’exposició al públic, es podrà aprovar definitivament el projecte. El següent pas serà aprovar el plec de clàusules per licitar les obres i, tot seguit, començarà el procediment per fer un concurs públic per licitar les obres d’aquest projecte de construcció. Una vegada s’hagin presentat les empreses i l’Ajuntament compti amb els informes tècnics corresponents, es podran adjudicar les obres a una de les empreses presentades i, aleshores, podran iniciar-se les obres de finalització del pou de l’Esplai. L’alcaldessa calcula que el pou estarà finalitzat la pròxima tardor.