Onze famílies de la Bisbal reben un 'Xec Nadó' per haver tingut o adoptat un fill

La biblioteca municipal vol impulsar un espai de bebeteca
Onze famílies de la Bisbal han rebut un Xec Nadó. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha entregat diversos 'Xecs Nadó' a famílies del municipi que l'any 2018 van tenir o adoptar un fill. Aquests xecs són talonaris amb deu vals d'un valor de deu euros cadascun amb els quals es poden comprar productes o serveis en comerços de la Bisbal adherits a la iniciativa. Els vals es poden fer servir fins al 31 de gener d'aquest 2020. 

 

Aquesta és una iniciativa de la regidoria de Comerç de l'Ajuntament, així com de l'alcaldia, amb l'objectiu de donar suport a les famílies que han augmentat les despeses familiars a conseqüència d'haver tingut un infant. De la mateixa manera, també es vol dinamitzar el comerç local. Els 'Xecs Nadó' es donen a famílies que han tingut fills l'any anterior, raó per la qual les onze famílies que l'han rebut ara van tenir els infants l'any 2018.  

 

Onze famílies beneficiades

D'aquesta manera, les mares i pares de la Martina, el Marc, la Zaira, la Lucía, el Kilian, l'Edgar, l'Arturo, l'Izan, l'Aleksandra, el Jordà i el Màxim han rebut aquest talonari, amb el qual podran bescanviar productes en diversos comerços locals. Aquests són Cal Perebusquet, Supermercat Jaume, Aliprox Supermercats, Farmàcia Dalmau, Agro-Verd, Fruites i verdures Montserrat, La botiga de la Gemma, Tris-Tras creacions i Ràdio Mendoza. Per a beneficiar-se de l'ajut, les famílies han d'estar empadronades a la Bisbal amb una antiguitat mínima de sis mesos abans del naixement o l'adopció.

 

La biblioteca vol impulsar una bebeteca

Per altra banda, la Biblioteca de la Bisbal del Penedès ha creat un fons amb llibres per a infants d'entre zero i tres anys. De la mateixa manera, s'ha ampliat el fons juvenil, amb llibres destinats a la creació d'un fons de lectures obligatòries de secundària, i també s'ha creat un nou espai dedicat al manga. Es preveu que durant aquest 2020 la biblioteca adquireixi nou mobiliari infantil per dotar l'espai d'un caràcter més acollidor i crear el que, en un futur, serà l’espai de la bebeteca, un espai dedicat a nadons i infants de zero a tres anys.

"POBLACIÓ | Any de xifres rècord d'habitants a la majoria de municipis del Baix Penedès" "Donen per restablert el servei d'aigua als municipis afectats del Baix Penedès"