Una actuació dels Bombers a Calafell.

Els Bombers van fer més de 300 actuacions a Calafell el 2018

El mes amb una activitat més gran va ser l'octubre

Els Bombers de la Generalitat han ofert les dades d'actuació de l'any 2018 al municipi de Calafell. A l'informe es detalla que el nombre d'actuacions que els Bombers van fer a Calafell durant tot l'any va ser de 317, que curiosament és el mateix nombre exacte que les que van fer el 2017. El mes on hi va haver una activitat més gran va ser l'octubre, amb 36 actuacions, fet que els Bombers atribueixen a l'inici de la tardor, quan es comencen a engegar les calefaccions.

A més a més, el passat octubre hi va haver diversos episodis d'aiguats i inundacions, que també van requerir els serveis dels Bombers. El gener i el juny, amb 33 actuacions, són els següents mesos destacats. Per tipus d'intervenció, la majoria d'actuacions van ser salvaments (80), seguits dels focs urbans (69), les assistències tècniques (75), la mobilitat (36), els focs de vegetació (22), les fuites perilloses (14) i els simulacres (14).

Serveis en creixement des de l'any 2011

Les dades han estat ofertes pel cos de Bombers del parc del Vendrell, en la primera sessió del consell de participació ciutadana de seguretat i prevenció. Tal com es desprèn de les xifres, els serveis dels Bombers a Calafell han anat creixent des del 2011, any en què hi va haver 229 actuacions, i s'han disparat els dos últims anys, quan han passat per sobre de les 300. El municipi de Calafell és el segon del Baix Penedès on hi ha més activitat dels Bombers, només superat pel Vendrell, amb gairebé 600 actuacions. 

Atenent les xifres generals del parc de Bombers de Vendrell, es pot veure que l'activitat durant l'última dècada ha anat augmentant. El 2010, els Bombers van fer 1.372 actuacions, mentre que el passat 2018, la xifra ja havia augmentat fins a les 1.595. El Vendrell, Calafell i Cunit aglutinen la major part de les intervencions, seguits per Roda de Berà, la Bisbal del Penedès, Santa Oliva i Creixell. Es pot consultar l'informe complet en aquest enllaç

També et pot interessar:


Comentaris