El públic respon i la Fira de Santa Llúcia de l'Arboç torna a ser un èxit

El Concurs Nacional de Punta al Coixí va ser un dels moments destacats
Imatge d'arxiu de la Plantada i Exhibició de Puntaires de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç
 

L'Arboç ha donat la benvinguda a les festes de Nadal aquest passat cap de setmana amb la celebració de la 808a edició de la Fira de Santa Llúcia, on s'inclou la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya. Des de l'Ajuntament arbocenc han destacat que l'afluència de públic ha estat bona durant tot el cap de setmana, especialment en les activitats infantils programades, com la xocolatada o els jocs de gran format.

Una vegada més, un dels punts forts ha estat la Plantada i Exhibició de Puntaires, de la qual ja se'n compleixen 25 edicions. La plantada estava acompanyada d'un total de 23 parades especialitzades. Des del consistori destaquen que els centenars d'artesanes assistents han tornat a posicionar la trobada arbocenca «com la segona de Catalunya en importància i nombre de participants, després de la itinerant Diada de la Puntaire de Catalunya».

Concurs de Punta al Coixí de Catalunya

Tampoc va faltar una nova edició, la novena ja, del Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya. Sota el comissariat del director del Museu de Puntes al Coixí de l'Arboç, Sergi Sedó, el certamen va guardonar amb el primer premi de Punta Arbocenca a la puntaire Maria Raya, de l'Escola de Puntaires de l'Arboç. El primer premi de Punta Geomètrica va ser per a Luisa Semper, de l'Escola de Puntaires de Candasnos (Osca), mentre que el primer premi de Puntes d'Arreu va ser per a Pere Quintana, de l'Escola de Puntaires de Vallbona d'Anoia.

El premi de Tallar i Afegir va quedar desert. Amb un recinte firal de més de 12.000 metres quadrats i més de 800 anys d’història, la 'Fira de Santa Llúcia. Fira de la Punta al Coixí de Catalunya' és una de les més importants de Catalunya i l’única fira temàtica dedicada al món de la Punta al Coixí dels països de l’arc mediterrani occidental. Des de l'Ajuntament de l'Arboç han agraït la col·laboració de tots els implicats i dels assistents.

El cap de setmana també es va celebrar la segona Cursa i Pedalada BTT Vila de l'Arboç, que va exhaurir els 400 dorsals. Tot i el temporal de vent que va afectar la comarca, la cursa es va poder desenvolupar gràcies al bon treball de l'organització.

"50 anys portant els pessebres del Vendrell als cims de Catalunya" "🔴ATENCIÓ: L'estranya aparició de peixos i crancs morts a la desembocadura de la riera de la Bisbal"