Bonastre ja ho té tot a punt per a la Festa Major de Santa Magdalena

Música, balls i correfoc seran els plats forts de les festes
 
La Festa Major comptarà amb un correfoc pel municipi. | Cedida

 

Després de la Fira de productes agrícoles locals i d'objectes artesans que se celebrarà entre el 13, 14 i 15 de juliol a Bonastre, el poble viurà, el cap de setmana següent, l'inici de la Festa Major en honor a Santa Magdalena, que se celebrarà entre el cap de setmana del 20, 21 i 22 i el dissabte i diumenge 28 i 29 de juliol. La festa començarà el divendres a dos quarts de nou del vespre, des del balcó de l'ajuntament, amb el tradicional pregó d'inici de la Festa Major, a càrrec, aquest any, dels Aguilots de Bonastre, amb motiu del seu quinzè aniversari.

Seguidament, s'iniciarà el correfoc, que recorrerà els carrers del poble amb els Aguilots i els convidats, el Ball de Diables de Banyeres del Penedès i l'Au Fènix de la Pobla de Mafumet. Més tard, a la mitjanit, es podrà gaudir de la primera de les dues nits joves, amb la música d'Hotel Cochambre i la discomòbil, que allargarà la festa fins que surti el sol. El dissabte 21, a les onze del matí, a la zona esportiva de la Vinya hi haurà animació infantil i la festa de l'escuma. Posteriorment, l'Orquestra Nova Saturno oferirà un concert de tarda i un ball de nit, a les vuit del vespre i a les dotze de la nit, respectivament. 

 

L'endemà, el diumenge 22, serà el dia més actiu de la Festa Major. A les onze del matí, se celebrarà la tradicional Festa del pa beneït, amb el Ball de Gitanes de la Bisbal del Penedès i l'actuació inaugural del Ball de Bastons de Bonastre. Una hora més tard, la Coral Espinavessa cantarà la missa en honor de Santa Magdalena i oferirà un concert posteriorment a la fi de la missa. Al migdia, s'ha organitzat, un any més, el dinar en homenatge a la gent gran. Per acabar es viurà una mescla de tradició i modernitat, amb la diada castellera, la masterclass de zumba i les havaneres i el rom cremat.

 

Bonastre s'ho passarà d'allò més bé amb la festa major. | Cedida

 

Bonastre serà el punt de sortida de la Travessa de les Barraques

La setmana següent, el dissabte 28 de juliol a les set del matí, Bonastre esdevindrà el punt d'inici de la primera edició de la Travessa de les Barraques, una cursa solidària de trenta quilòmetres que recorrerà els municipis de Masllorenç, Rodonyà, Montferri i Salomó, a més de Bonastre, que també serà el punt final. El nom de la cursa ve donat per la gran quantitat de barraques de pedra seca que hi ha pel territori, visibles durant tot el recorregut. Aquí es poden consultar les bases de la Travessa i fer la inscripció. El dia acabarà amb la segona nit jove de la Festa Major, que començarà a les deu de la nit i comptarà amb una Holi party a les 00.00 hores.

 

La Festa Major de Santa Magdalena es clourà amb la celebració de la missa l'església, i seguidament amb la tómbola davant de la parròquia. A més, també s'han programat altres actes per durant tot el mes d'agost, com una caminada i diversos sopars populars.

 

En aquest enllaç podeu trobar el programa de festes.