Imatge d'arxiu d'una persona omplint una gerra d'aigua

Bonastre farà talls d'aigua diaris per evitar el sobreconsum durant l'agost

L'excés de consum ha generat problemes d'abastiment al dipòsit municipal

L'Ajuntament de Bonastre, al Baix Penedès, ha hagut de prendre la decisió de fer talls d'aigua diaris durant aquest mes d'agost per evitar que el sobreconsum deixi sense abastiment el dipòsit. Així ho ha anunciat el consistori aquest divendres 14 d'agost, després que el dipòsit municipal hagi quedat pràcticament buit aquesta nit. La primera mesura ha estat fer un primer tall de subministrament de manera immediata.

Amb això es vol recuperar el nivell del dipòsit, de manera que es pugui tornar a tenir «aigua per a tothom en un termini raonable». Però l'actuació del consistori no s'atura aquí. En una alerta penjada a la web municipal i a les xarxes socials, l'Ajuntament avança que aquests talls es faran cada dia «durant unes hores», per poder «garantir l'equitat d'aigua per a tota la població». «Quants dies ho tallarem, i quantes hores, dependrà del consum que en fem tots plegats», afegeixen.

Increment de població a l'agost

Des del consistori recorden que la xarxa actual d'aigua tot just permet garantir el subministrament dels que estan empadronats durant tot l'any. Al mes d'agost, amb l'increment de població que es registra, el subministrament no és suficient. El govern local apunta que fins a l'estiu vinent no hi haurà una solució, amb el qual l'únic que es pot fer ara és racionar l'aigua. Per aquesta raó, han demanat als residents que es moderi el consum.


Comentaris