GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La borrasca Glòria va causar danys valorats en 200.000 euros a Calafell

Costes farà una nova aportació de sorra abans de la Setmana Santa
L'aigua entrant a la carrerada d'en Ralet, entre el Vendrell i Calafell, durant la borrasca Glòria. | Ajuntament de Calafell
 

Els danys que la borrasca Glòria va causar entre els dies 21 i 23 de gener a Calafell han tingut un cost pel municipi de 200.000 euros. Aquesta és la xifra que ha donat l'Ajuntament aquest dimecres 5 de febrer, i que inclou les destrosses a la via pública i al mobiliari urbà, i el cost del dispositiu especial que es va mantenir durant el temporal i els dies posteriors. A més a més, les platges van patir una nova erosió de sorra, especialment en sectors com el de l'Estany-Mas Mel.

 

A Calafell Platja, la sorra es va escampar cap a l'interior del Passeig Marítim i alguns carrers, i haurà de tornar a ser escampada per la platja. Des del consistori han afirmat que el Servei de Costes a Tarragona farà una aportació de sorra «excepcional», que s'hauria de concretar abans de la Setmana Santa. Així es va comunicar en una reunió que van mantenir els dos ens aquest passat dimarts 4 de febrer.

 

L'aportació de sorra i el projecte de regeneració dunar

Com es fa habitualment, s'agafarà la sorra acumulada a llevant del Port de Segur, i s'estendrà cap a ponent. Segons el tinent d'alcalde d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, aquesta actuació és compatible amb el projecte de regeneració natural de les platges amb un sistema dunar. «La regeneració dunar és un projecte a mitjà i llarg termini, mentre que l'aportació que es farà ara resulta imprescindible» per parar el cop en aquest moment, apunta Marcos.

 

Pel que fa al projecte de regeneració dunar, des de l'Ajuntament de Calafell asseguren que Costes se l'ha fet seu completament, i el finançarà al 100%. Precisament, en la reunió mantinguda aquest dimarts s'ha plantejat l'opció de fer el projecte en dues fases, de manera que la primera es pugui iniciar com més ràpidament millor, aprofitant les disponibilitats pressupostàries actuals de l’'Estat.