El grup del Vendrell Guardafuegos.

El BPFest es reinventa i oferirà concerts 'online' de grups de música de la comarca

Es mantenen tallers, taules rodones i una master class amb aforament limitat

Davant la situació de pandèmia que es viu actualment a tot el país, el sector de la cultura s'ha de reinventar constantment per poder mantenir mínimament la seva activitat. Això és el que ha fet l'Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) amb l'edició del 2020 del BPFest. Davant la impossibilitat d'oferir actuacions de música al carrer, l'organització ha preparat una edició adaptada al moment actual, amb concerts gravats que es podran veure a través de Youtube o Televisió el Vendrell. 

Concerts gravats sense públic

«Hem hagut de fer servir la imaginativa per evitar cancel·lar el festival, i al final hem optat per portar-lo a les cases de tothom», explica David Chueca, de l'AMBP. Així, aquest dissabte 24 d'octubre, a partir de les 22.00 hores, s'oferiran concerts de deu formacions del Baix Penedès, que es van enregistrar sense públic el passat mes de setembre al Teatre Àngel Guimerà (Tàg) del Vendrell.

Els grups que hi han pres part són Against Down, 4cústics, Ericah Lein, La Porta de Fusta, Et-co*, Nerea Bassart Trio, La Desbandada, Jazz Attack Quartet, Guardafuegos, i Veu Humana i Josep Antón. Tots ells interpreten tres temes, que es podran seguir per RTV el Vendrell o el canal de YouTube de l'AMBP.

Actes presencials

El BPFest sí que mantindrà l'apartat Pro de forma presencial, amb taules rodones i una master class del reconegut guitarrista David Palau, que es faran a partir de les deu del matí a les instal·lacions de Jané Ventura. En aquest mateix espai es presentarà a la tarda el Pol Cooperatiu Baix Penedès. Els actes es fan amb un aforament limitat i és necessària una inscripció prèvia. El programa complet es pot consultar en aquest enllaç.

L'associació ha rebut la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell per impulsar aquesta edició, i ja es pensa en el 2021 per recuperar el seu caràcter de «festival musical de referència a Tarragona», on també hi prenguin part formacions de fora del Baix Penedès.


Comentaris