Un centre escolar de Calafell.

Sense bus als migdies, Calafell amplia els ajuts pel menjador escolar

Les sortides esglaonades faran impossible donar el servei de bus al migdia

El curs escolar 2020-2021 començarà, teòricament, el 14 de setembre, però encara hi ha múltiples incògnites que cal resoldre. Un dels aspectes més importants per prevenir nous contagis de coronavirus són les entrades i sortides esglaonades als centres educatius. Això crea altres complicacions, com ara el fet que, a Calafell, als migdies no es podrà comptar amb el servei de bus escolar.  

Segons el consistori calafellenc, el transport escolar és «del tot inviable tècnicament» als migdies, ja que la sortida esglaonada dels alumnes fa «impossible completar una ruta d'anada i tornada durant la pausa dels migdies». Preveient que això farà que moltes més famílies hagin de deixar els seus fills a dinar als centres escolars, l'Ajuntament ja ha anunciat que oferirà ajuts a famílies que no puguin pagar aquest servei, i que complementaran les beques de menjador que dona el Consell Comarcal del Baix Penedès.

Ajuts per a famílies amb dificultats econòmiques

«Són ajuts per a famílies que acreditin tenir dificultats per assumir el cost del menjador», ha remarcat el tinent d'alcalde de Mobilitat, Miguel Ángel Perín, que ha recordat que la quota de l'autobús «també baixarà, ja que no es donarà el mateix servei».

La tinent d'alcalde d'Igualtat i Drets, Helena Rubio, ha afegit que cada any hi ha una partida dels Serveis Socials destinada a complementar les beques de menjador, tal com també n'hi ha per a necessitats «relatives a material escolar, ulleres, activitats extraescolars per a infants amb família desestructurada, o assistència a la llar d'infants».


Comentaris