Les cadires amfíbies de Calafell funcionen aquest estiu amb «autoservei»

Els socorristes no poden ajudar a les persones amb mobilitat reduïda
Les cadires amfíbies de la platja de Calafell s'hauran d'usar amb autoservei. | Ajuntament de Calafell
 

La pandèmia del coronavirus suposa que aquest 2020 s'estigui vivint un estiu ben atípic. Entre els diferents canvis que la crisi sanitària ha comportat a les platges del territori n'hi ha un que té a veure amb l'ús de les cadires amfíbies pel bany que estan a disposició de les persones amb mobilitat reduïda. Aquest és un servei que s'ofereix, per exemple, a la platja de Calafell, però que enguany tampoc podrà funcionar amb normalitat.

Sense l'ajut dels socorristes

Habitualment, aquelles persones que tenien la mobilitat reduïda podien usar les cadires amfíbies amb l'ajuda dels socorristes, que eren els que feien el bany assistit. Les restriccions imposades per evitar els contagis de coronavirus ho fan impossible aquest any. Així, des de l'Ajuntament de Calafell ja han apuntat que aquestes cadires només es poden fer servir amb «autoservei» i que han de ser utilitzades pels mateixos usuaris o acompanyats per familiars.  

Tot i que des del consistori són conscients que això suposa una dificultat afegida per a les persones amb mobilitat reduïda, han demanat comprensió per les «circumstàncies excepcionals» que hi ha aquest estiu, remarcant que «la seguretat de tothom ha de ser el primer». Aquest servei s'havia retardat precisament perquè faltava un protocol d'ús adaptat a la situació actual. 

Disponibles en quatre ubicacions

Les cadires amfíbies estan disponibles en quatre ubicacions de la platja de Calafell, que corresponen a casetes de socorrisme i primers auxilis. Aquestes són a l'altura del passatge de Sant Antoni, i a l'altura dels carrers de Víctor Català, Carmen Desvalls i Loira. Per demanar el servei, cal fer-ho amb cita prèvia enviant un correu electrònic a accesibilidad@aunar.com. Després del bany, la cadira s'ha de tornar a la caseta de socorrisme.

"El PSC de la Bisbal reelegeix Daniel Caballero com a primer secretari" "Pesca no afluixa i posa la Confraria de Pescadors de Calafell contra les cordes"