La caiguda de fragments obliga a fer una actuació d'urgència a l'estany de Coma-ruga

La zona estarà tancada amb una lona durant els mesos d'estiu
Simulació de com quedarà l'estany de Coma-ruga durant els mesos d'estiu. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat una intervenció d'urgència al voltant de l'estany de Coma-ruga, després que s'hagin desprès alguns fragments de les bigues que conformen les pèrgoles que el rodegen. Des del consistori volen evitar «que es produeixin danys personals o materials» i ha decidit actuar en els pròxims dies, amb l'extracció de totes les biguetes de la pèrgola del costat oest de l'estany, que són les que presenten un pitjor estat de conservació.  

Es mantindran al seu lloc les jàsseres però es repicaran les parts que estiguin fracturades i amb risc de desprendre's. Pel que fa a la pèrgola situada al costat est, el seu estat de conservació és millor, amb el qual només s'hi farà una actuació «puntual», repicant les zones que mostrin un risc de patir despreniments. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha d'accelerar l'actuació a l'estany, després que en un principi es volgués deixar la seva millora per quan s'executi el projecte del Feder de Coma-ruga.

Tancament amb una lona durant l'estiu

Els tècnics municipals han constatat que les patologies que mostren les jàsseres i les bigues «són causades per l’oxidació de la seva armadura interna». Quan estigui acabada aquesta actuació urgent, el consistori procedirà a tancar l'accés a l'estany per ambdues bandes fins que es faci la rehabilitació integral de la zona, que està prevista al Feder després dels mesos d'estiu. El tancament es farà amb una tanca provisional i una lona informativa.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Kenneth Martínez, ha explicat que, a causa «del mal estat de conservació de les pèrgoles de l'estany i per l'inici de la temporada turística, hem hagut d'avançar una intervenció d’urgència en aquests punts mentre s'està tramitant la redacció i execució del conjunt d'actuacions del projecte Feder de Coma-ruga». El consistori havia reforçat la protecció al voltant de l'estany a principis d'aquest 2019, així com al brollador que hi ha al davant del balneari, encara que des del passat mes d'agost s'havien detectat els problemes a tot el recinte.

"Calafell acollirà un festival dedicat a la cultura del Pacífic el mes de juliol" "Incertesa total al Vendrell en els primers comicis on no hi seran ni Carnicer ni Jané"