Desplegament de la xarxa de fibra òptica

Calafell vol accelerar el desplegament de la fibra òptica al nucli de Segur

L'Ajuntament aprova el pla de desplegament d'un tercer operador

L'Ajuntament de Calafell ha arpovat un nou pla de desplegament de la fibra òptica al municipi, en aquest cas presentat per Adamo Telecom Ibérica. Aquest serà el tercer operador que tindrà presència al municipi, sumant-se a Orange i Movistar. Adamo s'encarregarà de desplegar la fibra òptica al nucli de Segur de Calafell, entre la via del tren i l'autopista, cobrint el centre del nucli i una part del sector de muntanya.

Tot i que tant Movistar com  Orange compten amb permisos municipals per desplegar la fibra a Segur, des del consistori admeten que en aquesta zona la instal·lació «va amb retard», raó per la qual han concedit permís a un tercer operador. L'Ajuntament creu que la competència entre els operadors «servirà d'esperó per accelerar la instal·lació» de la xarxa de fibra òptica al nucli. 

Pressió als altres operadors

De fet, des del consistori continuen pressionant els altres dos operadors perquè compleixin els terminis als quals s'havien compromès, i amb els que s'hauria de cobrir tot el municipi a finals del 2021. Però el desplegament s'està alentint en zones de Segur i a les urbanitzacions, tot i que les companyies compten amb tots els permisos municipals. 


Comentaris